Lähes täydellinen kävelykatu

Sunnuntaina toimitettu keskitetty hiekanpoisto Kuopion keskustan pääväyliltä avaa myös tuliterän kävelykeskustan ensimmäiseen kevääseensä valmiina – tai lähes valmiina.

Kauppakadun ravintolakorttelin uudet leveät terassit ottavat vastaan asiakkaita sopivasti vapun alla. Ravintoloitsijoiden kannalta olosuhteet ovat kuitenkin vielä kaukana täydellisistä.

Anttilan rakennuksen remontoitava julkisivu repsottaa avonaisena ja suoja-aita kaventaa kulkuväylää. Rakennuksen omistava Citycon on kertonut remontin valmistuvan tämän vuoden aikana.

Kaupunki on merkinnyt Käsityökadun ja Vuorikadun välin pihakaduksi, jota pitkin autot voivat ajaa Anttilan parkkipaikalle ”jalankulkijat huomioiden”. Ratkaisun käytännön toimivuus testataan, kun turistit ja lomalaiset alkavat parveilla alueella kesällä.

Pihakadun sekavan kompromissin sijaan katkeamaton kävelykatu tulisi ulottaa kattamaan myös ravintolakortteli. Ratkaisu toisi liikkumiseen selkeyttä ja lisäisi viihtyisyyttä. Pahasti vajaakäytetty torinalusparkki täyttää myös Anttilan asiakaspysäköinnin tarpeen.

Kävelykeskustan rakennusvaiheessa on riittänyt kommelluksia, mutta vähitellen siitä on kuoriutumassa todellinen Kuopion helmi. Tarvitaan enää pieniä korjausliikkeitä, niin Suomen paras kaupunkikeskusta on valmis.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Oppikiistoja on joka lähtöön

Teurastamojännitystä

Kurttilan matkustelu tulee kalliiksi

Terroristinen väkivalta palasi Euroopan sydämeen

Hyökkäystä odotellessa

Julmuus, jonka hyväksymme

Brexitin äärivaihtoehtojen mahdollisuudet kasvavat

Valtuusto teki viisaan päätöksen keskuskentästä

C + CH4 = x MRD

Twitter tarvitsee intervention

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.