Lähetystö kohtelee Salamin perhettä käsittämättömästi

Kohu KuPSin nigerialaishyökkääjän Gbolahan Salamin perheen kohtelusta Suomen Nigerian suurlähetystössä laajeni viime viikolla, kun Veikkausliigan hallituksen puheenjohtaja Lasse Lehtinen vetosi jo ulkoministeri Timo Soiniin (ps.) (SS 31.3.). Hämmennys asiassa on kasvanut jokaisen perheen saaman kielteisen viisumipäätöksen myötä.

Salami ei vaadi erityiskohtelua. Hänen vaimonsa on hakenut itselleen ja puolitoistavuotiaalle pojalle turistiviisumia päästäkseen käymään Kuopiossa. Lähetystö on antanut kolmesti kieltävän päätöksen sillä perusteella, ettei perheen uskota palaavan kotimaahansa.

Seura ja pelaaja eivät ymmärrä perustelua. Se onkin käsittämätön kaiken julkisuudessa olevan tiedon valossa. Maalitykki Salami on KuPSin parhaiten ansaitsevia pelaajia, jolle Suomen liiga on todennäköisesti ponnahduslauta suuremmille kentille. Salamin vaimolla on Lagosissa oma muotiliike. Lähetystössä heitä kohdellaan kuin tuiki tuntemattomia henkilöitä, joiden taustoja on syytä epäillä.

Viimeisimmässä päätöksessä sanottiin, että ”kertomanne mukaan” puolisonne pelaa jalkapalloa Suomessa. KuPSin asianajajan Matti Reinikaisen mukaan sananmuoto herättää epäilyn, onko päätöksentekijä lukenut seuran toimittamia dokumentteja (SS 23.3.).

Lehtinen pitää lähetystön toimintaa mielivaltaisena. Mahdollisesti Salamin tapaus on vain jäävuoren huippu, joka paljastaa rämettyneen toimintakulttuurin. Soinin onkin parasta noudattaa Lehtisen kehotusta ja selvityttää, mitä lähetystössä tapahtuu.

Pitkittyessään kansainvälisenkin uutiskynnyksen ylittävä tapaus ei mairittele Suomen mainetta tasa-arvon mallimaana.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.