Lähisuku ongelma?

Suomalaiset EU-parlamentaarikot Mitro Repo (sd.) ja Eija-Riitta Korhola (kok.) ovat valinneet lähisukulaisiaan avustajikseen EU-parlamenttiin. Revon kotimaan avustajana toimii hänen veljensä vaimo Pia Repo ja Korholan avustajina hänen veljenpoikansa Miikka Nieminen ja tyttärensä sulhanen Heikki Vestman.

Lähisukulaisen valitseminen avustajaksi ei ole ennen kuulumatonta EU-parlamentaarikon työssä. Se ei myöskään ole laitonta. Valinnalle pitää kuitenkin olla normaalia kovemmat perusteet. Lähisukulaiselta vaaditaan erityisen suurta kompetenssia, eli tietämystä, EU-asioihin perehtyneisyyttä ja asioiden hallintakykyä.

Kansalaisille ei saa muodostua kuvaa, että parlamentaarikko on valinnut avustajansa pelkän sukulaisuussuhteen vuoksi. Useimmilla mepeillä on kolme avustajaa, kaksi Brysselissä ja yksi Suomessa. Korholan kohdalla huomiota herättää, että kolmesta avustajasta kaksi on lähisukua.

Parlamentin sääntöjen mukaan kaikista lähimpien sukulaisten eli oman puolison, avopuolison, vanhempien, lasten ja omien sisarusten palkkaaminen on kiellettyä. Tämä linjaus on oikea. On myös tiedostettava, että jos lähisukulainen on erittäin pätevä, yhteistyö mepin kanssa voi olla hyvin hedelmällistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.