Laatua Savosta

Tämä talvi on tarjonnut talviurheilulajeista innostuneille todellisia herkkupaloja. Lunta on ollut koko maassa vähintäänkin riittävästi. Ladut, rinteet ja muut suorituspaikat ovat useilla paikkakunnilla loistavassa kunnossa.

Pohjois-Savo on todellinen talviparatiisi. Tahkovuori, Kasurila, Maarianvaara ja Puijo etunenänässä vetävät puoleensa oman maakunnan väkeä, mutta alueelle tulee vapaa-ajan viettoon runsaasti ihmisiä muualta Suomesta ja ulkomailta.

Kova pakkanen on ollut talven ainoa ongelma. Hiihtokeskusbarometrin mukaan ensimmäisellä hiihtolomaviikolla hissilipunmyynti putosi viisi prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Kylmä on nyt hellittänyt, ja Kuopion seudun hiihtolomalaisille on luvassa loistavia olosuhteita. Sesonki on kuumimmillaan.

Nilsiän lisäksi monet muut pohjoissavolaiset kunnat tarjoavat huippuoloja. Kuopiossa on satoja kilometrejä kuntolatuja monipuolisessa maastossa. Puijon jylhät maisemat tarjoavat vaihtoehdon vaativille kuntoilijoille, ja järven ylittävät latuverkostot hiihtomajoineen ovat vaihtoehto leppoisampaan makuun.

Kuopion latujen varsilla on myös laadukkaita taukokohteita, kuten laavuja ja nuotiontekopaikkoja. Pohjoissavolaisilla olot ovat niin loistavat, että talviloman voi viettää hyvin kotimaisemissa. Ei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.