Laatua Savosta

Tämä talvi on tarjonnut talviurheilulajeista innostuneille todellisia herkkupaloja. Lunta on ollut koko maassa vähintäänkin riittävästi. Ladut, rinteet ja muut suorituspaikat ovat useilla paikkakunnilla loistavassa kunnossa.

Pohjois-Savo on todellinen talviparatiisi. Tahkovuori, Kasurila, Maarianvaara ja Puijo etunenänässä vetävät puoleensa oman maakunnan väkeä, mutta alueelle tulee vapaa-ajan viettoon runsaasti ihmisiä muualta Suomesta ja ulkomailta.

Kova pakkanen on ollut talven ainoa ongelma. Hiihtokeskusbarometrin mukaan ensimmäisellä hiihtolomaviikolla hissilipunmyynti putosi viisi prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Kylmä on nyt hellittänyt, ja Kuopion seudun hiihtolomalaisille on luvassa loistavia olosuhteita. Sesonki on kuumimmillaan.

Nilsiän lisäksi monet muut pohjoissavolaiset kunnat tarjoavat huippuoloja. Kuopiossa on satoja kilometrejä kuntolatuja monipuolisessa maastossa. Puijon jylhät maisemat tarjoavat vaihtoehdon vaativille kuntoilijoille, ja järven ylittävät latuverkostot hiihtomajoineen ovat vaihtoehto leppoisampaan makuun.

Kuopion latujen varsilla on myös laadukkaita taukokohteita, kuten laavuja ja nuotiontekopaikkoja. Pohjoissavolaisilla olot ovat niin loistavat, että talviloman voi viettää hyvin kotimaisemissa. Ei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sitä saa, mitä tilaa

Savolaista small talkia

Lihan alkuperämaatietoa ei oikeasti tarvitse aina kertoa

Talouskehitystä on seurattava herkeämättä

Kuningas kävi vaatimattomassa studiossa, eikä musiikki ollut enää entisellään – silti Wiskari möyrii matona korvassa

Puoli Suomea liikkeellä

Kaivoslakia sopii muuttaa, mutta harkiten

Asuntovelallisella on nyt kissanpäivät

Ensimmäisen ja viimeisen välissä

Lapinlahden hieno perinne ansaitsee katsojien tuen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.