Lapinlahden voimannäyte

Sunnuntaina Lapinlahdella järjestettävä Loiste Eliittikisat, tuttavallisemmin Savo Games, on Pohjois-Savon yleisurheilukesän ehdoton huipputapahtuma. Vaikka yleisön suosikkilajin miesten keihään kovin kärki ei olekaan nyt mukana, kentällä nähdään monipuolinen joukko tuloksennälkäisiä taistelijoita.

Nimekkäimmät urheilijat eivät tule Lapinlahdelle ilmaiseksi. Pelkästään urheilijoiden starttipalkkiot ja palkinnot nielaisevat kolmasosan Savo Gamesin 150 000 euron budjetista. Toinen mokoma menee matkoihin, majoituksiin ja ruokailuihin. Kuluja lama ei ole leikannut, joten pääsylipputulot ja yhteistyökumppaneiden taloudellinen tuki ovat tapahtuman elinehto. Kumpiakaan ei saa, ellei mukana ole riittävän kovatasoisia kilpailijoita.

Lapinlahdella on hyvä maine yleisurheilun kisapaikkakuntana. Maineen rakentavat paitsi olosuhteista vastaava kunta, myös sadat sitoutuneet talkoolaiset. Kisakone on pyörinyt heidän ammattitaidollaan jo 44 vuotta. Eliittikisojen vuonna 1987 käynnistyneessä sarjassa Lapinlahden Veto on ainut alkuperäinen järjestäjä.

Savo Games vaatii toteuttajiltaan paljon, mutta paljon se myös antaa. Kaksi ja puoli tuntia suoraa tv-lähetysaikaa tuo Lapinlahdelle hyvän näkyvyyden. Se eteen kannattaa talkoita tehdäkin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Välttämättömyydestä tulee hyve

Puolueen etu ennen kaikkea

Kotimaista ruokaa pääsiäisen juhlapöytään

Hammaslääkärikoulutus muistuttaa yhteistyöstä

Mikä ei muutu

Kolmannen asteen ratkaisu

Kokemus korvaa määrän Savon EU-ehdokkaissa

Automatkoista halutaan entistä turvallisempia

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.