Lapinlahden voimannäyte

Sunnuntaina Lapinlahdella järjestettävä Loiste Eliittikisat, tuttavallisemmin Savo Games, on Pohjois-Savon yleisurheilukesän ehdoton huipputapahtuma. Vaikka yleisön suosikkilajin miesten keihään kovin kärki ei olekaan nyt mukana, kentällä nähdään monipuolinen joukko tuloksennälkäisiä taistelijoita.

Nimekkäimmät urheilijat eivät tule Lapinlahdelle ilmaiseksi. Pelkästään urheilijoiden starttipalkkiot ja palkinnot nielaisevat kolmasosan Savo Gamesin 150 000 euron budjetista. Toinen mokoma menee matkoihin, majoituksiin ja ruokailuihin. Kuluja lama ei ole leikannut, joten pääsylipputulot ja yhteistyökumppaneiden taloudellinen tuki ovat tapahtuman elinehto. Kumpiakaan ei saa, ellei mukana ole riittävän kovatasoisia kilpailijoita.

Lapinlahdella on hyvä maine yleisurheilun kisapaikkakuntana. Maineen rakentavat paitsi olosuhteista vastaava kunta, myös sadat sitoutuneet talkoolaiset. Kisakone on pyörinyt heidän ammattitaidollaan jo 44 vuotta. Eliittikisojen vuonna 1987 käynnistyneessä sarjassa Lapinlahden Veto on ainut alkuperäinen järjestäjä.

Savo Games vaatii toteuttajiltaan paljon, mutta paljon se myös antaa. Kaksi ja puoli tuntia suoraa tv-lähetysaikaa tuo Lapinlahdelle hyvän näkyvyyden. Se eteen kannattaa talkoita tehdäkin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Suuri ja kallis seikkailu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.