Lapset tarvitsivat aikaa

Julkisuudessa on arveltu, että Matti Vanhasen yllättävään eroon pääministerin tehtävistä vajaat kaksi vuotta sitten olisivat vaikuttaneet eniten hänen poliittiset vaikeutensa. Keskustan ja Vanhasen itsensä gallupkannatus oli laskussa. Vanhaseen kohdistui myös jääviysepäilyjä, koska hän oli ollut pääministerinä hyväksymässä Raha-automaattiyhdistyksen avustuksia Nuorisosäätiölle.

Elina Talvitien kirjoittamassa ja eilen julkistetussa kirjassa Vanhanen kuitenkin paljastaa eronsa varsinaisen syyn. Se oli se, että hänen entinen vaimonsa muutti Pohjois-Suomeen. Lapset muuttivat äitinsä mukana ja Vanhanen halusi helpottaa mahdollisuuksiaan tavata heitä.

Kirjan mukaan Vanhanen paljasti asian tuoreeltaan oman hallituksensa ministereille. Vanhanen sanoo arvostavansa ministereiden vaiteliaisuutta. Eron varsinainen syy tulikin julki vasta nyt.

Perhesyillä eroa ministerin tehtävistä on perusteltu aikaisemminkin. Niin teki muunmuassa Sari Sarkomaa, joka kertomansa mukaan luopui edellisen hallituksen opetusministerin tehtävistä, jotta saisi aikaa lapsilleen. Sarkomaan eron yhdeksi syyksi tosin arveltiin sitäkin, että muu hallitus jyräsi hänet ja Kuopion yliopisto sai takaisin hammaslääkäreiden koulutuksen.

Usein onkin, että varsinaisten syiden lisäksi on muitakin syitä, joita ei haluta korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.