Lapset tarvitsivat aikaa

Julkisuudessa on arveltu, että Matti Vanhasen yllättävään eroon pääministerin tehtävistä vajaat kaksi vuotta sitten olisivat vaikuttaneet eniten hänen poliittiset vaikeutensa. Keskustan ja Vanhasen itsensä gallupkannatus oli laskussa. Vanhaseen kohdistui myös jääviysepäilyjä, koska hän oli ollut pääministerinä hyväksymässä Raha-automaattiyhdistyksen avustuksia Nuorisosäätiölle.

Elina Talvitien kirjoittamassa ja eilen julkistetussa kirjassa Vanhanen kuitenkin paljastaa eronsa varsinaisen syyn. Se oli se, että hänen entinen vaimonsa muutti Pohjois-Suomeen. Lapset muuttivat äitinsä mukana ja Vanhanen halusi helpottaa mahdollisuuksiaan tavata heitä.

Kirjan mukaan Vanhanen paljasti asian tuoreeltaan oman hallituksensa ministereille. Vanhanen sanoo arvostavansa ministereiden vaiteliaisuutta. Eron varsinainen syy tulikin julki vasta nyt.

Perhesyillä eroa ministerin tehtävistä on perusteltu aikaisemminkin. Niin teki muunmuassa Sari Sarkomaa, joka kertomansa mukaan luopui edellisen hallituksen opetusministerin tehtävistä, jotta saisi aikaa lapsilleen. Sarkomaan eron yhdeksi syyksi tosin arveltiin sitäkin, että muu hallitus jyräsi hänet ja Kuopion yliopisto sai takaisin hammaslääkäreiden koulutuksen.

Usein onkin, että varsinaisten syiden lisäksi on muitakin syitä, joita ei haluta korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jalkapallokansan elinkautinen päättyy vihdoin ja karmeat haavat umpeutuvat sielustani

Poliitikkojen ei pidä himoita valtavia eläkerahastoja

Taiteesta on keskusteltava nuorten kanssa

Energiafuusio

Kaikki lääkitykselle

Johtajapulmasta tulee pitkään imagotappiota

Energiamarkkinoilla on taas nähtävissä vaaran merkkejä

Suomen monitieteisin yliopisto

Malttia pöyristymisiin

Rasismia eivoi voittaa valehtelulla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.