Lehtinen lähtee

Kuopion Työväenyhdistys asettaa kirjalija Lasse Lehtisen, 64, SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Hän on antanut suostumuksensa ehdokkuudelle. Jo aikaisemmin puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on antanut alustavan hyväksyntänsä omalle ehdokkuudelleen. SDP:n puoluevaltuusto valitsee presidenttiehdokkaansa ensi syksynä.

Lehtinen on mielenkiintoinen henkilö ja nauttii puolueensa sisällä suurta arvostusta. Hän oli tekemässä Martti Ahtisaaresta presidenttiä. Lehtinen on erittäin EU- ja Nato-myönteinen Ahtisaareen tapaan. Linjaero Heinäluomaan on tässä mielessä merkittävä.

Ensi keväänä järjestettävien presidentinvaalien ennakkoon mielenkiintoisin nimi on entinen eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.). Hänen odotetaan ilmoittavan lähiaikoina ratkaisustaan. Jos Niinistö lähtee presidenttikisaan, hän on suuri voittajasuosikki. Jos hän ei lähde, kokoomus pyytänee ehdokkaaksi toista kansansuosikkia, ulkoministeri Alexander Stubbia.

Niinistön rinnalle kuumaksi nimeksi on noussut perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kun puolue jättäytyi eduskuntavaalien jälkeen oppositioon, Soinin on arveltu tähtäävän presidentiksi. Kansansuosiostaan huolimatta hänen mahdollisuutensa Niinistöä vastaan ovat kuitenkin pienet.

Jos Niinistö ei lähde presidenttikilpailuun, asetelma muuttuu huippujännittäväksi. Vihreät ovat ryhmittyneet jo Pekka Haaviston taakse. Keskustassa tilanne on kutkuttava. Paavo Väyrynen halajaa ehdokkaaksi. Puolueen Ylä-Savon piiri haluaa ehdolle Seppo Kääriäisen. Nouseeko joukkoon lisäksi naisehdokas?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.