Lehtinen lähtee

Kuopion Työväenyhdistys asettaa kirjalija Lasse Lehtisen, 64, SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Hän on antanut suostumuksensa ehdokkuudelle. Jo aikaisemmin puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on antanut alustavan hyväksyntänsä omalle ehdokkuudelleen. SDP:n puoluevaltuusto valitsee presidenttiehdokkaansa ensi syksynä.

Lehtinen on mielenkiintoinen henkilö ja nauttii puolueensa sisällä suurta arvostusta. Hän oli tekemässä Martti Ahtisaaresta presidenttiä. Lehtinen on erittäin EU- ja Nato-myönteinen Ahtisaareen tapaan. Linjaero Heinäluomaan on tässä mielessä merkittävä.

Ensi keväänä järjestettävien presidentinvaalien ennakkoon mielenkiintoisin nimi on entinen eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.). Hänen odotetaan ilmoittavan lähiaikoina ratkaisustaan. Jos Niinistö lähtee presidenttikisaan, hän on suuri voittajasuosikki. Jos hän ei lähde, kokoomus pyytänee ehdokkaaksi toista kansansuosikkia, ulkoministeri Alexander Stubbia.

Niinistön rinnalle kuumaksi nimeksi on noussut perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Kun puolue jättäytyi eduskuntavaalien jälkeen oppositioon, Soinin on arveltu tähtäävän presidentiksi. Kansansuosiostaan huolimatta hänen mahdollisuutensa Niinistöä vastaan ovat kuitenkin pienet.

Jos Niinistö ei lähde presidenttikilpailuun, asetelma muuttuu huippujännittäväksi. Vihreät ovat ryhmittyneet jo Pekka Haaviston taakse. Keskustassa tilanne on kutkuttava. Paavo Väyrynen halajaa ehdokkaaksi. Puolueen Ylä-Savon piiri haluaa ehdolle Seppo Kääriäisen. Nouseeko joukkoon lisäksi naisehdokas?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.