Leijonien taistelu jäi vajaaksi

Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kisataival päättyi tänä keväänä puolivälierätappioon isäntämaa Tshekille.

Tuomarityöskentely ottelussa kuten koko turnauksessa jätti toivomisen varaa. Venäläinen erotuomarikaksikko hylkäsi Suomelta selvän maalin, vihelsi kyseenalaisia jäähyjä ja salli tshekkipelaajilta rajumpia otteita kuin suomalaisilta. Tämä toteamiseen ei tarvita sinivalkoisia silmälaseja: amatöörimäinen tuomarointi syö hienon turnauksen uskottavuutta niin pelaajien, katsojien kuin sponsorienkin silmissä.

Totuus on kuitenkin, että Tshekki oli pelissä Suomea parempi. 43-vuotias elävä legenda Jaromir Jagr oli yhä mahdoton pideltävä Leijonien puolustukselle. Ratkaisupelissä Suomi ei ollut parhaimmillaan. Otteista puuttui rohkeutta, tunnetta ja taistelutahtoa.

Suomen pelaajamateriaali ei yltänyt kovimpien maiden tasolle. Päävalmentaja Kari Jalonen jätti rannalle huippupelaajia Euroopan parhaasta KHL-liigasta. Ensikertalaiset joutuivat kantamaan ehkä kohtuutonta vastuuta. Selkeä roolitus on aiemmin ollut Suomen vahvuus. Nyt viisikkopelistä puuttui tasapaino, kun hyökkäys- ja puolustussuunnan erikoisosaajia peluutettiin sekakentissä.

Tappio pudotuspelissä jääkiekon toiselle suurmaalle ei ole katastrofi. Tällä kertaa oli Suomen vuoro hävitä, mutta uusi tilaisuus koittaa jo vuoden päästä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Hyvä vihollinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.