Leijonien taistelu jäi vajaaksi

Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kisataival päättyi tänä keväänä puolivälierätappioon isäntämaa Tshekille.

Tuomarityöskentely ottelussa kuten koko turnauksessa jätti toivomisen varaa. Venäläinen erotuomarikaksikko hylkäsi Suomelta selvän maalin, vihelsi kyseenalaisia jäähyjä ja salli tshekkipelaajilta rajumpia otteita kuin suomalaisilta. Tämä toteamiseen ei tarvita sinivalkoisia silmälaseja: amatöörimäinen tuomarointi syö hienon turnauksen uskottavuutta niin pelaajien, katsojien kuin sponsorienkin silmissä.

Totuus on kuitenkin, että Tshekki oli pelissä Suomea parempi. 43-vuotias elävä legenda Jaromir Jagr oli yhä mahdoton pideltävä Leijonien puolustukselle. Ratkaisupelissä Suomi ei ollut parhaimmillaan. Otteista puuttui rohkeutta, tunnetta ja taistelutahtoa.

Suomen pelaajamateriaali ei yltänyt kovimpien maiden tasolle. Päävalmentaja Kari Jalonen jätti rannalle huippupelaajia Euroopan parhaasta KHL-liigasta. Ensikertalaiset joutuivat kantamaan ehkä kohtuutonta vastuuta. Selkeä roolitus on aiemmin ollut Suomen vahvuus. Nyt viisikkopelistä puuttui tasapaino, kun hyökkäys- ja puolustussuunnan erikoisosaajia peluutettiin sekakentissä.

Tappio pudotuspelissä jääkiekon toiselle suurmaalle ei ole katastrofi. Tällä kertaa oli Suomen vuoro hävitä, mutta uusi tilaisuus koittaa jo vuoden päästä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.