Leikkauksia voi viilata

Ammattikorkeakoulujen rehtorit neuvottelivat tiistaina opetusministeri Jukka Gustafssonin (sd.) kanssa ja saivat ministeriltä lupauksen, että esitettyjä leikkauksia aloituspaikoista ei ole vielä hakattu kiveen. Opetusministeriössä on kaavailtu, että aloituspaikkoja vähennettäisiin 2 200:lla vuoteen 2013 mennessä.

Järkevää onkin, että opetusministeriössä vielä odotetaan ammattikorkeakoulujen omia käsityksiä leikkaustarpeista. Ministeriö on antanut ammattikorkeakouluille aikaa helmikuuhun saakka esittää omat näkemyksensä. Vasta sen jälkeen ministeriö tekee lopulliset seuraavaa vuotta koskevat päätöksensä.

Julki tulleet leikkauskaavailunsa ministeriö perustaa Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen tuottamiin tietoihin työvoiman tarpeesta. Tiistaisessa Gustafssonin ja rehtoreiden tapaamisessa tuotiin esiin, että maakuntaliitot ovat tahoillaan päätyneet erilaisiin arvioihin työvoiman tarpeen kehittymisestä. Lukuja kannattaisi varmasti tarkastella yhdessä ennen päätöksiä.

Leikkauksia varmasti on tulossa, mutta niiden suuruudesta ja kohdentamisesta on voitava vielä neuvotella.

Niiden lisäksi ammattikorkeakoulujen on syytä myös pohtia kiistatta pirstoutuneiden rakenteiden ja hallinnon uudistamista. On tarpeen löytää lisää tehoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jalkapallokansan elinkautinen päättyy vihdoin ja karmeat haavat umpeutuvat sielustani

Poliitikkojen ei pidä himoita valtavia eläkerahastoja

Taiteesta on keskusteltava nuorten kanssa

Energiafuusio

Kaikki lääkitykselle

Johtajapulmasta tulee pitkään imagotappiota

Energiamarkkinoilla on taas nähtävissä vaaran merkkejä

Suomen monitieteisin yliopisto

Malttia pöyristymisiin

Kuopion täytyy tarkastella menojakin kriittisesti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.