Leikkauksia voi viilata

Ammattikorkeakoulujen rehtorit neuvottelivat tiistaina opetusministeri Jukka Gustafssonin (sd.) kanssa ja saivat ministeriltä lupauksen, että esitettyjä leikkauksia aloituspaikoista ei ole vielä hakattu kiveen. Opetusministeriössä on kaavailtu, että aloituspaikkoja vähennettäisiin 2 200:lla vuoteen 2013 mennessä.

Järkevää onkin, että opetusministeriössä vielä odotetaan ammattikorkeakoulujen omia käsityksiä leikkaustarpeista. Ministeriö on antanut ammattikorkeakouluille aikaa helmikuuhun saakka esittää omat näkemyksensä. Vasta sen jälkeen ministeriö tekee lopulliset seuraavaa vuotta koskevat päätöksensä.

Julki tulleet leikkauskaavailunsa ministeriö perustaa Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen tuottamiin tietoihin työvoiman tarpeesta. Tiistaisessa Gustafssonin ja rehtoreiden tapaamisessa tuotiin esiin, että maakuntaliitot ovat tahoillaan päätyneet erilaisiin arvioihin työvoiman tarpeen kehittymisestä. Lukuja kannattaisi varmasti tarkastella yhdessä ennen päätöksiä.

Leikkauksia varmasti on tulossa, mutta niiden suuruudesta ja kohdentamisesta on voitava vielä neuvotella.

Niiden lisäksi ammattikorkeakoulujen on syytä myös pohtia kiistatta pirstoutuneiden rakenteiden ja hallinnon uudistamista. On tarpeen löytää lisää tehoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.