Leimakirves esiin

Ensi talven eduskuntavaalit ja ehkäpä myös taannoiset Ruotsin valtiopäivävaalit heijastuvat myös politiikkojen puheisiin.

Johtava oppositiopuolue SDP on yrittänyt tähän saakka nostaa kannatustaan vastustamalla liki kaikkea, mitä keskustalaisten pääministerien johtama neljän puolueen yhteishallitus on esittänyt valtakunnan asioiden parantamiseksi. Lyötyään jarrut täysin päälle puolue on valittanut, ettei hallitus ole saanut mitään aikaiseksi.

Viime viikolla demarit laajensivat sanallista arsenaaliaan. Puolueen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja kansanedustaja Jukka Gustafsson oli kaivanut luurankokaapistaan esille ikivanhan poliittisen leimakirveen ja antoi sen puhua. Mari Kiviniemen johtama keskustan, kokoomuksen, RKP:n ja vihreiden hallitus on hänen mukaansa "kansallista vastuuta pakeneva Kiviniemen oikeistohallitus".

Reipasta ja raikasta puhetta oppositiopoliitikon suusta, mutta ei ehkä aivan tästä päivästä.

Itsenäisen Suomen historiassa on nähty monenlaisia hallituksia. Jos lie kokoomus ollut joskus historiansa hämärässä hyvinkin oikealla, niin koskaan se ei ole ollut yksin kantamassa poliittista vastuuta. Tämän päivän kokoomus on sitä paitsi julistautunut ruotsalaisen sisarpuolueensa tavoin työväenpuolueeksi. Pääministeri Kiviniemi, hänen johtamansa keskusta kuten myös RKP edustavat poliittista keskustaa. Ja voi vain kuvitella vihreitten kiukun, jos heitä nimitellään SDP:n suunnasta oikeistolaisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Haaviston poliittista luottamusta koetellaan

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Seitsemäs aalto

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.