Lemmikit myös maksavat

Kuopion kaupunginhallitus päätti maanantaina, että se ei esitä koiraveron palauttamista. Perusteita oli kaksi. Veron periminen toisi mukanaan myös kustannuksia, joten kaupungin kassaan kertyisi lopulta kohtalaisen pieni summa.

Toinen peruste oli, että pinta-alaltaan laajaksi kasvaneen Kuopion kaikissa osissa koiraverolle ei ole esimerkiksi koirapuistojen kaltaista vastiketta.

Koiravero on asia, joka jakaa mielipiteet. Lemmikkien omistajat eivät luonnollisesti haluaa lisää kustannuksia.

Koiraveroa peritään vielä joissakin kunnissa, mutta veron maksaminen on oman rehellisyyden varassa. Kaikki eivät suinkaan ilmoita koiristaan viranomaisille ja valvonta on erittäin hankalaa.

Tosiasia kuitenkin on, että koirat aiheuttavat yhteiskunnalle myös kustannuksia. Suuri osa kustannuksista aiheutuu Kuopiossakin siitä, että kaikki koiranomistajat eivät käyttäydy vastuullisesti. Esimerkiksi katujen ja leikkipuistojen siivoaminen koiranjätöksistä aiheuttaa kaupungille vuosittain sievoisen laskun. Se tulee kaikkien veronmaksajien kontolle.

Muovipussi kädessä lemmikkiään ulkoiluttavia kuopiolaisia toivoisikin näkevän useammin. Jätösten kerääminen pussiin ja toimittaminen roskiin ei ole kovin vaivalloista. Palkitsevaa se kuitenkin on: koiraveron palauttamisesta puhutaan paljon vähemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.