Liiga kiinnostaa

Jääkiekkokausi tiivistyy pian ratkaisun hetkiin. SM-liigan runkosarja päättyy maaliskuussa, ja edessä ovat pudotuspelit. Jo sitä ennen Mestiksessä pelataan ratkaisupelit, joissa kärkijoukkueet taistelevat pääsystä liigakarsintoihin.

Jääkiekkoliigan portit ovat avautuneet Mestiksen joukkueille nihkeästi 2000-luvulla. Tilanne ei ole muuttunut oleellisesti tällä kaudella, sillä liigan ja Mestiksen välillä tasoero on selvä. Toinen ratkaiseva tekijä on seurojen talous. Onko yhdelläkään nykyisellä Mestis-seuralla taloudellisia edellytyksiä menestyä liigassa?

Vaasan Sport on nykyisistä Mestiksen joukkueista käynyt lähimpänä liigaportteja. Hyvä yritys epäonnistui. Sen jälkeen seura on ollut taloudellisissa vaikeuksissa. Mikkelin Jukurit ja kouvolalainen KooKoo ovat pelillisesti Mestiksen aatelia tällä hetkellä. Seurat vakuuttavat, että niiden taloudelliset rahkeet riittävät liigaan.

Olisi hyvä, jos liigassa pelaisi nykyistä enemmän maakuntakeskusten seuroja. Esimerkiksi Joensuussa, Mikkelissä, Kouvolassa ja Vaasassa jääkiekkoinnostus on suuri. Jääkiekon kannalta olisi hyvä, että lajin sanomaa vietäisiin eteenpäin korkeimmalla sarjaportaalla nykyistä useammilla paikkakunnilla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.