Liigan siirtorallia tulisi hillitä

Jääkiekon kotimaisen Liigan lauantaina umpeutuneen siirtorajan edellä tapahtui kuten niin monta kertaa ennenkin. Pudotuspelimahdollisuutensa menettäneet seurat kauppasivat parhaita pelaajiaan seuroihin, jotka tähtäävät menestykseen keväällä.

Mikään joukkue ei ollut vielä kuluneella viikollakaan matemaattisesti ulkona pudotuspeleistä, mutta kolmen häntäpään ryhmän tilanne oli esitykset huomioiden toivoton. Se on näkynyt myös pelaajamarkkinoilla. Vaasan Sport luovutti jo aiemmin parhaan pistenikkarinsa ja maalintekijänsä Chris DeSousan Ruotsiin. Mikkelin Jukureista lähtivät hyökkääjä Vadim Pereskokov ja puolustaja Aleksandr Jakovenko, kaksi parasta pistemiestä. Pelicansin tyhjennyksessä poistui joukko johtavia pelaajia, kuten Aleksi Mustonen, Juhamatti Aaltonen ja Topi Jaakola.

Taloudellisesti siirrot ovat ymmärrettäviä, sillä jääkiekko on liigatasollakin hädin tuskin kannattavaa bisnestä. Joukkueiden tietoinen heikentäminen ei kuitenkaan ole reilua kannattajien kannalta. Ainakin heiltä vaaditaan kovaa luottoa, että säästöt tehdään tulevaisuuden hyväksi.

Siirtoja ei tietenkään tapahtuisi nykyisessä mitassa, jos joukkueita kohtaisi putoamisvaara. Suljetussa sarjassa sitä ei ole. Sarjan avaamiseen on tuskin paluuta, sillä seurojen pyörittämisestä tulisi entistäkin riskialttiimpaa.

Jotain olisi silti tehtävä tyhjennysmyyntien hillitsemiseksi. Esimerkiksi siirtorajaa voitaisiin aikaistaa viikolla tai kahdella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Poikkeustila tai uusi normaali

Vastuu kriisin hoidosta kuuluu hallitukselle

Soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa

Alkoholiongelma uhkaa eristyksissä

Kuntatalous kohtaa kriisin valmiiksi heikkona

Mökkeily on uhkaja mahdollisuus

Konkurssi-tsunami on estettävä

Tärkeä viesti puhelinvastaajassa

Syntyvyyden kasvu luo pilkahduksen toivoa

Hallituksella on kansan tuki

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.