Liikaa tietämättömyyttä

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtajan Kevan Merja Ailuksen asema punnitaan viimeistään kuukauden kuluttua yhtiön hallituksessa. Hallitus punnitsee tilannetta Kevan talousjohtajan Tom Kålan tekemän selvityksen pohjalta.

Ailuksen työsuhde-eduista alkanut kohu oli syy, jonka vuoksi Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén tiistaina kertoi luopuvansa sekä auto- että asuntoedustaan. Ailus ilmoitti myöhemmin tiistaina luopuvansa ainakin asuntoedustaan.

Julkisuudessa on taivasteltu Kevan johtajien työsuhde-etujen ruhtinaallisuutta. Tässä kannattaisi olla tarkkana. Sen paremmin Ailuksen kuin Hellsténin palkka tai muut edut eivät ole kohtuuttomia saman kokoisten yhtiöiden johtajien etuihin verrattuna.

Huomio kannattaakin kiinnittää kummallisiin virheisiin, joita Ailuksen asuntoedun verotusarvoa laskettaessa on tehty. Outo oli myös tapa, jolla Ailuksen työsuhdeauto ostettiin. Ailus on vierittänyt vastuuta Kevan taloushallinnolle.

Tiistaina Ilta-Sanomat kertoi, että Ailukselle maksettiin vuosina 2002–2010 lapsilisiä Suomen lisäksi Norjassa, missä hän vuosituhannen alussa asui. Lehden mukaan Norjan valtio perii Ailukselta takaisin perusteetta maksettuja lapsilisiä 21500 euron arvosta.

Tästäkään Ailus ei omien sanojensa mukaan ole tiennyt mitään.

Tietämättömyyttä alkaa olla jo liikaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.