Liiketoiminta lihoo

Suomessa ilmenevä prostituutio on saanut uudenlaisia piirteitä. Seksikauppa on palannut näkyvästi Helsingin keskustaan ja prostituoidut tekevät aiempaa enemmän keikkoja maakuntakaupunkeihin. Seksityöntekijöitä tulee Viron ja Venäjän lisäksi erityisesti Afrikasta ja Tshekistä (HS 8.8.).

Poliisilla on vaikea tehtävä häätää seksiä kauppaavia henkilöitä kaduilta ja baareista, jos bisnekseen ei todistettavasti liity paritusta. Sen näyttäminen toteen on vaikeaa, koska poliisilla on riittämättömästi resursseja.

Ulkomailta tulevaan seksibisnekseen liittyy lähes säännöllisesti ihmiskauppa. Rikolliset hallitsevat liiketoimintaa väkivallan ja kiristyksen voimalla. Suomessa esiintyvä prostituutio on käytännössä kokonaan ulkomaisten rikollisjärjestöjen hallussa. Toiminta tapahtuu paljolti netissä. Kotimaisia yksityisyrittäjiä löytyy, mutta heidän määränsä on vähäinen.

Suomen laki kieltää seksin ostamisen alaikäiseltä sekä parituksen tai ihmiskaupan uhrilta. Käytännössä pykäliä kierretään koko ajan. Lainsäätäjän olisikin valittava selkeämpi linja, joka voisi olla seksin ostamisen täyskielto. Tärkeintä olisi päästä kiinni rikollisjärjestöihin. Niiden nujertaminen tapahtuu vain poliisin ja muiden viranomaisten kansainvälisellä yhteistyöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.