Liiketoiminta lihoo

Suomessa ilmenevä prostituutio on saanut uudenlaisia piirteitä. Seksikauppa on palannut näkyvästi Helsingin keskustaan ja prostituoidut tekevät aiempaa enemmän keikkoja maakuntakaupunkeihin. Seksityöntekijöitä tulee Viron ja Venäjän lisäksi erityisesti Afrikasta ja Tshekistä (HS 8.8.).

Poliisilla on vaikea tehtävä häätää seksiä kauppaavia henkilöitä kaduilta ja baareista, jos bisnekseen ei todistettavasti liity paritusta. Sen näyttäminen toteen on vaikeaa, koska poliisilla on riittämättömästi resursseja.

Ulkomailta tulevaan seksibisnekseen liittyy lähes säännöllisesti ihmiskauppa. Rikolliset hallitsevat liiketoimintaa väkivallan ja kiristyksen voimalla. Suomessa esiintyvä prostituutio on käytännössä kokonaan ulkomaisten rikollisjärjestöjen hallussa. Toiminta tapahtuu paljolti netissä. Kotimaisia yksityisyrittäjiä löytyy, mutta heidän määränsä on vähäinen.

Suomen laki kieltää seksin ostamisen alaikäiseltä sekä parituksen tai ihmiskaupan uhrilta. Käytännössä pykäliä kierretään koko ajan. Lainsäätäjän olisikin valittava selkeämpi linja, joka voisi olla seksin ostamisen täyskielto. Tärkeintä olisi päästä kiinni rikollisjärjestöihin. Niiden nujertaminen tapahtuu vain poliisin ja muiden viranomaisten kansainvälisellä yhteistyöllä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.