Liikunta on paras satsaus

Kolea ja sateinen kesä ei suosi auringossa paistattelua. Terveyden kannalta se ei kuitenkaan ole välttämättä pahasta, vaikka D-vitamiinivarastot eivät nyt täytykään tavanomaisella nopeudella. Pilviverho on pitänyt ultraviolettivalon määrän turvallisena, eikä helle läkähdytä sydänvikaisia.

Viileä sää on luonut myös erinomaiset olosuhteet ulkoliikunnan harrastamiseen. Sadekuurot ovat hidaste, mutta eivät este, kunhan muistaa pukeutua kunnolla.

Ajanviettoaan uusiksi suunnittelevalle lomailijalle liikunta on paras mahdollinen vaihtoehto. Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitoksen johtaja, professori Rainer Rauramaa toteaa yliopiston Saima-lehdessä, että millään lääkkeellä ei ole elimistöön niin laajoja suotuisia vaikutuksia kuin liikunnalla.

Tutkimusten mukaan huono fyysinen kunto on terveydelle isompi riski kuin tupakointi, liikapaino ja korkeat kolesteroliarvot yhteensä. Lisäksi liikunnan puutteen uskotaan olevan länsimaissa jopa tärkein yksittäinen muistisairauksien taustatekijä.

Vähäisestäkin liikunnasta on hyötyä, eikä liikunnan tarvitse missään tapauksessa olla ohjelmoitua saati tiukkapipoista. Arkiliikunnassa huvi ja hyöty yhdistyvät. Halkojen hakkaaminen ja matonpesu kelpaavat hyvin, kunhan lihakset pääsevät niissä kunnolla töihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.