Liikunta on paras satsaus

Kolea ja sateinen kesä ei suosi auringossa paistattelua. Terveyden kannalta se ei kuitenkaan ole välttämättä pahasta, vaikka D-vitamiinivarastot eivät nyt täytykään tavanomaisella nopeudella. Pilviverho on pitänyt ultraviolettivalon määrän turvallisena, eikä helle läkähdytä sydänvikaisia.

Viileä sää on luonut myös erinomaiset olosuhteet ulkoliikunnan harrastamiseen. Sadekuurot ovat hidaste, mutta eivät este, kunhan muistaa pukeutua kunnolla.

Ajanviettoaan uusiksi suunnittelevalle lomailijalle liikunta on paras mahdollinen vaihtoehto. Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitoksen johtaja, professori Rainer Rauramaa toteaa yliopiston Saima-lehdessä, että millään lääkkeellä ei ole elimistöön niin laajoja suotuisia vaikutuksia kuin liikunnalla.

Tutkimusten mukaan huono fyysinen kunto on terveydelle isompi riski kuin tupakointi, liikapaino ja korkeat kolesteroliarvot yhteensä. Lisäksi liikunnan puutteen uskotaan olevan länsimaissa jopa tärkein yksittäinen muistisairauksien taustatekijä.

Vähäisestäkin liikunnasta on hyötyä, eikä liikunnan tarvitse missään tapauksessa olla ohjelmoitua saati tiukkapipoista. Arkiliikunnassa huvi ja hyöty yhdistyvät. Halkojen hakkaaminen ja matonpesu kelpaavat hyvin, kunhan lihakset pääsevät niissä kunnolla töihin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.