Liki kahden miljardin pankki

Pohjois-Savon osuuspankki näyttää jatkavan voimakasta kasvuaan yritysfuusion kautta. Maanantaina Koillis-Savon seudun osuuspankin hallitus julkisti ehdotuksensa pankin edustajistolle, että pankki yhdistyisi Pohjois-Savon osuuspankkiin ensi vuoden maaliskuun alussa. Pohjois-Savon osuuspankin hallitus puolestaan esittää omalle edustajistolleen yhdistymisen mahdollistavat sääntömuutokset. Lopullinen sinetti fuusiolle on määrä saada jo 7. elokuuta.

Jo nyt Pohjois-Savon osuuspankki on kahdeksanneksi suurin OP-Pohjola-ryhmässä 1,5 miljardin euron taseellaan. Kun kylkeen leivotaan Koillis-Savon seudun osuuspankin 0,4 miljardin tase, sijoitus kärkijoukossa vahvistuu. Yritys on myös merkittävä työllistäjä maakunnassa 285 työntekijällään. Asiakkaita pankilla on lähes 130000.

Fuusio todistaa siitä, että pankkialan kilpailu on kiristynyt rajusti. Koillis-Savon seudun osuuspankin hallituksen puheenjohtaja perusteli maanantaina fuusiota sillä, että eniten päätöksenteossa painoi asiantuntevan pankkipalvelun varmistaminen. Asiantuntijuus maksaa. Suurella on vara maksaa enemmän kuin pienellä.

Maakunnassa on säilynyt myös usko siihen, että maasta se pienikin ponnistaa. Kymmenen pienempää osuuspankkia ei tiettävästi suunnittele fuusioitumista mihinkään suuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.