Linja tiukkenee

Maahanmuuttovirasto on alkanut käännyttää irakilaisia turvapaikanhakijoita takaisin kotimaahansa. Viime viikolla annettujen tietojen mukaan kysymys on sadoista ihmisistä. Käännytykset johtuvat Irakin parantuneesta turvallisuustilanteesta.

Suomi ei ole käännyttänyt irakilaisia turvapaikanhakijoita Saddam Husseinin hallinnon kaatumisen jälkeen. Irakin sisäiset olot ovat viime kuukausina rauhoittuneet huomattavasti. Verisiä iskuja tosin on nähty, mutta niiden määrä on vähentynyt dramaattisesti sitten kiihkeimpien sotavuosien. Vakautta Irakin poliittiseen elämään tuo se, että amerikkalaiset sotajoukot vetäytyvät maasta lähivuosina.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ilmoitti viime kuussa, että väkivaltaisuudet ovat vähentyneet Irakissa. Näin ovet ovat auki paluumuutolle. On oikein, että Suomi noudattaa YK:n alaisen järjestön suosituksia.

Maahamme on tullut Irakista vuodesta 2007 lähtien enemmän turvapaikanhakijoita kuin mistään muusta maasta. Viime vuonna turvapaikanhakijoiden yhteismäärä oli 4 035, joista 1 255 oli irakilaisia. Nähtäväksi jää, moniko nyt Suomessa turvapaikan myötä asuva irakilainen päättää palata kotimaahansa. Maahanmuuttovirasto ja muut suomalaiset viranomaiset ovat joka tapauksessa onnistuneet hyvin irakilaisten kotouttamisessa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.