Lisää hyviä ehdotuksia

Kuopion komea Puijo on keskusteluttanut tänä syksynä enemmän kuin aikoihin, kun mäen kupeeseen on suunniteltu golfkentän laajennusta.

Läheskään kaikki sanottu ei ole ollut painokelpoista. Rumia puheita on karannut kummaltakin puolelta, niin suojelijoiden suunnalta kuin golfaajien greeneiltä.

Siksi olikin erityisen mukava huomata, miten Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys oli laatinut ihan kunnollisen ehdotuksen, joka tähtää luontomatkailun monipuoliseen kehittämiseen.

Puijon laelle voisi ehdotuksen mukaan tulla luontokoulu ja opastuskeskus. Funikulaari eli 300 metrin mittainen automaattinen vaijerikäyttöinen rautatie Puijon juurelta laelle. Funikulaari on ennenkin kuultu idea, mutta edelleen se on toteuttamatta. Ehkä se toteutuu nyt, kun luontoihmisetkin ovat sen kannalla?

Pieni puinen näköalatorni Puijon nenään ja Julkulanmäen rinteelle kuulostaa mukavalta. Uudet maisema-avaukset laelta ovat myös kannatettavia ajatuksia.

Golfkentän laajennus kalpenee KLYY:n ehdotuksen rinnalla. Lisäksi taitaa olla vähän niinkin, että luontoihmisten ehdotusten toteutus estäisi käytännössä kunnollisen golfkentän rakentamisen. Ja jos ei kunnollisen kentän rakennus onnistu, se on sama jättää rakentamatta. Mutta mitä sanovat nyt golfihmiset?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.