Lisää hyviä uutisia

Kulunut vuosi oli Savon Sanomille historiallisen hyvä. Lehti on menestynyt kaikilla mittareilla erinomaisesti. Olemme taloudellisesti vahvemmalla pohjalla kuin ehkä koskaan aikaisemmin ja journalististen onnistumisten ansiosta yksi näkyvimmistä maakuntalehdistä koko maassa. Meitä motivoi se, kun muut mediat seuraavat tekemisiämme.

Erityisen iloisia olemme onnistumisista uutisrintamalla. Linjasimme vuoden alussa, että Savon Sanomien pitää pystyä haastamaan uutiskilpailussa kaikki muut mediat. Päätimme, että Savon Sanomissa on oltava vähintään kaksi kertaa viikossa uutinen, joka ylittää valtakunnallisen uutiskynnyksen. Linjauksemme jälkeen olemme ylittäneet valtakunnallisen uutiskynnyksen useammin kuin joka toinen päivä. Usein läpimenouutinen on hyvin tehty maakunnallinen aihe.

Tällä hetkellä Savon Sanomat on eniten lainattujen uutisvälineiden joukossa Suomessa. Se on saavutus, joka onnistuu vain, jos toimitus uskoo siihen, mitä tekee - ja tietenkin osaa hommansa.

Olemme uudistaneet lehteä perusteellisesti, mutta savonsanomalaista perinnettä kunnioittaen. Tulokset ovat kiistattomia: sekä lukijamäärä että levikki ovat kasvussa vuosien lievän laskun jälkeen. Myös tutkimustulokset osoittavat, että olemme vahvistaneet suhdettamme vanhoihin lukijoihimme ja samalla hankkineet uusia. Innostava tieto on myös se, että nuorempien ikäluokkien suhtautuminen Savon Sanomiin on positiivinen.

Eräs yläsavolainen lukijamme tuli Kuopion torilla juttelemaan. Hän halusi toivottaa hyvää joulua, mutta antaa myös palautetta: - Lehti on entistä parempi. Mitä te teette toisin?

Niinhän lehteä kehitetään: uudistukset voivat olla suuria, mutta ne pitää osata tehdä niin, että lukijat eivät niitä aina suoraan edes huomaa. Ja jos huomaavat, olisi hyvä, jos ne eivät tuntuisi ärsyttäviltä.

Tämä on juuri se strategia, jolla Savon Sanomia on uudistettu. Valitun linjan toimivuudesta kertoo tuore tutkimustulos, jonka mukaan 95 prosenttia lukijoistamme suhtautuu uudistuksiin joko neutraalisti tai positiivisesti. Vain viisi prosenttia haastatelluista ei pitänyt muutoksista.

Olemme linjanneet, että olemme Savon ja lukijoidemme asialla.

Palaute vahvistaa, että olemme tehneet työmme uskottavasti.

Savon Sanomat tavoittelee kasvavaa levikkiä myös vuonna 2008. Siihen meillä on kaikki mahdollisuudet: ammattitaitoinen henkilöstö, uskollinen lukijakunta ja myönteisesti tulevaisuuteen suhtautuva levikkialue.

Savon talouden näkymät ovat hyvät, vaikka tietty varovaisuus ennustuksissa on lisääntynyt, sillä globaalitalouden voimat vaikuttavat täällä Savossakin.

Vuonna 2007 Savo kuitenkin ratsasti korkeasuhdanteen huipulla.

Kehitystä on mahdollista pitää yllä myös ensi vuonna, jos yrittäjät ja yritysjohtajat osaavat ja uskaltavat hakea kasvua ja uusia markkinoita. Myös maatalouden näkymät ensi vuodelle ovat lupaavia kustannusten nousu-uhasta ja investointipaineesta huolimatta.

Vahvasta luottamuksesta kertoo se, että kaupan panostukset Savoon jatkuvat vuosina 2008 ja 2009. Hyviä kauppapaikkoja löytyy joka puolelta maakuntaa. Kiinnostavaa on seurata muun muassa sitä, miten Kuopion Matkuksen alue kehittyy. Ensi vuonna voi hyvinkin ratketa, onko esimerkiksi Kuopio yksi niistä kaupungeista, joihin ryhdytään rakentamaan Ikean myymälää.

Vuodesta 2008 tulee jännittävä ja Savon Sanomat kertoo tuoreimmat uutiset ja niiden taustat ensimmäisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.