Lisää ministereitä ehdolle

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen ilmoitti perjantaina asettuvansa ehdokkaaksi toukokuussa järjestettäviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Asiaa pohjustettiin jo vajaat kaksi viikkoa sitten, kun puolueen nuorisojärjestö vetosi vahvasti hänen ehdokkuutensa puolesta.

Räsänen on kolmas ministeri, joka tavoittelee paikkaa Euroopan parlamentissa. Muut kaksi ovat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen kokoomuksesta.

Lisäksi kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen jättää hallituksen ja tähtää EU:n johtotehtäviin. Mahdollista on, että myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on jo toukokuussa entinen valtiovarainministeri.

Lähtijöitä hallituksesta olisi ollut enemmänkin, mutta vasemmistoliiton listoilta EU-parlamenttiin pyrkivä Merja Kyllönen ei enää ole ministeri.

Muualle pyrkivien suuri määrä ei ole omiaan ainakaan nostamaan luottamusta hallituksen toimintakykyyn.

Räsänen perusteli omaa ehdokkuuttaan perjantaina sanomalla, että puolueen puheenjohtajan pitää kantaa vastuuta. Se on totta.

Kannattaa kuitenkin pohtia, mistä hallituspuolueen puheenjohtajan on ensi kädessä kannettava vastuuta: oman puolueensa EU-vaalimenestyksestä vai hallituksen toimintakyvystä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Härskit myyjät kodeissamme

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.