Lisää ministereitä ehdolle

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen ilmoitti perjantaina asettuvansa ehdokkaaksi toukokuussa järjestettäviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Asiaa pohjustettiin jo vajaat kaksi viikkoa sitten, kun puolueen nuorisojärjestö vetosi vahvasti hänen ehdokkuutensa puolesta.

Räsänen on kolmas ministeri, joka tavoittelee paikkaa Euroopan parlamentissa. Muut kaksi ovat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen kokoomuksesta.

Lisäksi kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen jättää hallituksen ja tähtää EU:n johtotehtäviin. Mahdollista on, että myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on jo toukokuussa entinen valtiovarainministeri.

Lähtijöitä hallituksesta olisi ollut enemmänkin, mutta vasemmistoliiton listoilta EU-parlamenttiin pyrkivä Merja Kyllönen ei enää ole ministeri.

Muualle pyrkivien suuri määrä ei ole omiaan ainakaan nostamaan luottamusta hallituksen toimintakykyyn.

Räsänen perusteli omaa ehdokkuuttaan perjantaina sanomalla, että puolueen puheenjohtajan pitää kantaa vastuuta. Se on totta.

Kannattaa kuitenkin pohtia, mistä hallituspuolueen puheenjohtajan on ensi kädessä kannettava vastuuta: oman puolueensa EU-vaalimenestyksestä vai hallituksen toimintakyvystä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.