Lisäavustus kiven alla

Savonlinnan oopperajuhlilla vieraili tänä kesänä reilut 60 000 kävijää. Heistä 50 000 kävi maksullisissa esityksissä. Oopperaesitysten lipunmyynti sujui odotetusti. Konsertit sen sijaan myivät korkeintaan tyydyttävästi. Tavoitteet olivat tosin aiempia vuosia korkeammalla.

Vaikka suomalainen yhteiskunta on päässyt tuoreimman laman yli, ongelmat heijastuivat oopperajuhlien lipunmyyntiin. Konserttilippuja kaupattiin edullisilla kampanjoilla, mikä laski keskihintaa. Huolestuttavinta oli, että yritysvieraiden osuus oli lievässä laskussa.

Yritykset varaavat yleensä liput hyvissä ajoin talvella. Talouden epävakaus saattoi olla syynä, että moni yritys jätti juhlat väliin tällä kerralla. Yksityishenkilöiden lipunostokäyttäytymisessä on tapahtunut muutosta niin, että lopullinen päätös on siirtynyt entistä lähemmäksi esityksen ajankohtaa.

Savonlinnan oopperajuhlien talous perustuu pitkälti lipunmyyntiin ja järjestäjät karttavat turhia riskejä. Esimerkiksi 2000-luvulla ihastusta herättäneet lasten oopperat ovat toistaiseksi jäissä. Se on harmillista.

Oopperajuhlien johtaja Jan Hultin toivoo lisää avustuksia festivaaleille. Valtion ja Savonlinnan kaupungin avustukset kattavat juhlien tuloista 14 prosenttia. Hultinin mielestä avustusrahan osuus pitäisi olla 20 prosenttia. Tavoite on haasteellinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.