Loska ei pidättele toukkia

Helsingissä parhaillaan järjestettävää Slush-tapahtumaa ei suotta hehkuteta valon voitoksi talouden kaamoksessa. Nuorten suomalaisten vetämästä Slushista on tullut muutamassa vuodessa alkavien, kasvua hakevien yritysten ja lupaavia yritysideoita etsivien kansainvälisten pääomasijoittajien tärkeä kohtauspaikka.

Äskettäin perustetut tai uusilla aihioilla kovaan kasvuun tähtäävät yritykset, joita myös startupeiksi nimitetään, eivät nouse lentoon ilman rahaa ja monenlaista muutakin tukea. Ne ovat eräänlaisia yritysmaailman toukkia, joista voi oikeissa olosuhteissa varttua komeita kiitäjiä.

Kiinnostavien toukkien liepeillä liikkuu ammattimaisia bisnesenkeleitä. Heillä on sekä rahaa että osaamista, joilla yrittäjien ideat muutetaan tuotteiksi ja kanavat maailman valloittamiseen avautuvat. Kun yritykset alkavat menestyä, sijoittajat korjaavat oman osuutensa.

Startup-yritykset kiinnostavat, sillä ne tähtäävät yleensä ei-materiaaliseen tuotantoon. Ne edustavat eri sukupolvea kuin työvoimaa vaativa valmistus, joka menestyy nyt vain nousevissa talouksissa.

Slush-tapahtuman nimi tarkoittaa suomeksi loskaa. Loska ei pidättele ainakaan suomalaisia toukkia, joissa hyvät ideat, vankka koulutus, Nokian perintö ja palava into kohtaavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.