Loska ei pidättele toukkia

Helsingissä parhaillaan järjestettävää Slush-tapahtumaa ei suotta hehkuteta valon voitoksi talouden kaamoksessa. Nuorten suomalaisten vetämästä Slushista on tullut muutamassa vuodessa alkavien, kasvua hakevien yritysten ja lupaavia yritysideoita etsivien kansainvälisten pääomasijoittajien tärkeä kohtauspaikka.

Äskettäin perustetut tai uusilla aihioilla kovaan kasvuun tähtäävät yritykset, joita myös startupeiksi nimitetään, eivät nouse lentoon ilman rahaa ja monenlaista muutakin tukea. Ne ovat eräänlaisia yritysmaailman toukkia, joista voi oikeissa olosuhteissa varttua komeita kiitäjiä.

Kiinnostavien toukkien liepeillä liikkuu ammattimaisia bisnesenkeleitä. Heillä on sekä rahaa että osaamista, joilla yrittäjien ideat muutetaan tuotteiksi ja kanavat maailman valloittamiseen avautuvat. Kun yritykset alkavat menestyä, sijoittajat korjaavat oman osuutensa.

Startup-yritykset kiinnostavat, sillä ne tähtäävät yleensä ei-materiaaliseen tuotantoon. Ne edustavat eri sukupolvea kuin työvoimaa vaativa valmistus, joka menestyy nyt vain nousevissa talouksissa.

Slush-tapahtuman nimi tarkoittaa suomeksi loskaa. Loska ei pidättele ainakaan suomalaisia toukkia, joissa hyvät ideat, vankka koulutus, Nokian perintö ja palava into kohtaavat.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Epäselvyyttä saamelaisten oikeuksista

Valkoista savua odotellessa

Taksiala hakeutuu uuteen tasapainoon

Salakalastukselle tulee lopultakin kunnon pelote

Naisten asialla

Pieni, outo ja vaikea - mutta rakas

Trump heitti taas bensaa Lähi-idän kytevään paloon

Maatalouden hätä ei ole vielä täysin valjennut poliitikoille

Luotettavien onnellisten maa

Sankarin viitta sylissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.