Luottamus katkolla

Iisalmen Luuniemen alueella on kehkeytynyt varsin erikoislaatuinen ristiriitatilanne. Kaupunginvaltuusto lupasi vuonna 2005 tontinluovutusehdoissa alueen omakotirakentajille, että alueelle rakennetaan korkeintaan kaksikerroksisia kerrostaloja.

Luovutusehtojen mukainen sopimussakko nostettiin korkealle: se on tontin kauppahinta kaksinkertaisena. Alueen asemakaavaa ei kuitenkaan muutettu vastaamaan luovutusehtoja.

Luuniemellä on nyt parikymmentä omakotitaloa ja kaupungin vuokrataloyhtiö Petterinkulma suunnittelee alueelle kolmikerroksisia kerrostaloja. Petterinkulma haluaisi aloittaa työt pian, sillä Asuntorahaston korkotuki, 10 000 euroa asuntoa kohti, on saatavissa vain, jos työt alkavat tänä vuonna.

Asukkaiden luottamus kaupunkiin sopimuskumppanina horjuu vakavasti. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Antti Sarvela (kok.) myöntää, että virkamiehet ja poliitikot ovat yhdessä keittäneet kaikkien aikojen sopan, jonka aineksina ovat keskenään ristiriitaiset kaava ja tonttien luovutusehdot (Iisalmen Sanomat 1.7.).

Petterinkulma perustelee kolmikerroksisia taloja sillä, että kaksikerroksisten neliökustannukset olisivat nousseet liian korkeiksi.

Iisalmelaiset ratkaisevat pattitilanteensa tavallaan. Petetty luottamus korjaantuu hitaasti. Jos kunta osoittautuu sopimuskumppanina epäluotettavaksi, on menetetty todella paljon.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.