Luovuus haussa

Matkapuhelinjätti Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoi Ylen A-plus -ohjelmassa toissailtana, että yhtiön työntekijät ovat osaavia, mutta johtamisen tasoilla on selvästi ongelmia. Sanoillaan Ollila tavallaan täsmensi, että Nokian johto tuudittautui lihavina vuosina liian hyvään olotilaan.

Ollilan viesti kannattaa sisäistää, sillä itsetilityksessä on varmasti opiksi otettavaa lukuisille yrityksille. Menestyksen hetkillä pitää olla erityisen tarkkaavaisena, sillä vaikeudet saattavat vaania nurkan takana.

Ollila valoi sanoillaan ja olemuksellaan selvästi uskoa yhtiönsä työntekijöihin ja asiakkaisiin. Hallituksen puheenjohtaja myönsi nöyrästi ongelmat. Yhtiön pitää löytää vain nälkä ja vire luovan työn tekemiseen. Uudelta toimitusjohtajalta Stephen Elopilta odotetaan tässä mielessä paljon.

Matkapuhelinbisnes on herkkä laji, jossa epäonnistunut strategian valinta voi johtaa suuriin vaikeuksiin. Nokian amerikkalainen kilpailija Apple on pistänyt kalliilla älypuhelimillaan jättiläisen lähes maitohapoille.

Nokia aloitti N8-puhelimien toimitukset ennakkotilauksen tehneille eilen. Uutuus on pahasti myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan. Sillä ei kiritä Applen etumatkaa kiinni. Luovuudelle ja mielikuvitukselle on nyt annettava sijansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma Kuopion Rivierasta etenee Itkonniemellä

Iskut kiirehtivät irtautumista fossiilisista polttoaineista

Uskon ja tieteiden maailmat

Jippii, muovia! – eli näin havaitsin kierrättämisessä piilevän maalaisjärjen

Martat ovat sivistäneet jo 120 vuotta

Sitran hallintoneuvosto visaisen valinnan edessä

Tietokoneen naispioneerit

Internetin flunssa

Työllisyystoimet mittaavat hallituksen onnistumista

Pienetkin askeleet ovat tärkeitä Ukrainan kriisissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.