Luovuus haussa

Matkapuhelinjätti Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoi Ylen A-plus -ohjelmassa toissailtana, että yhtiön työntekijät ovat osaavia, mutta johtamisen tasoilla on selvästi ongelmia. Sanoillaan Ollila tavallaan täsmensi, että Nokian johto tuudittautui lihavina vuosina liian hyvään olotilaan.

Ollilan viesti kannattaa sisäistää, sillä itsetilityksessä on varmasti opiksi otettavaa lukuisille yrityksille. Menestyksen hetkillä pitää olla erityisen tarkkaavaisena, sillä vaikeudet saattavat vaania nurkan takana.

Ollila valoi sanoillaan ja olemuksellaan selvästi uskoa yhtiönsä työntekijöihin ja asiakkaisiin. Hallituksen puheenjohtaja myönsi nöyrästi ongelmat. Yhtiön pitää löytää vain nälkä ja vire luovan työn tekemiseen. Uudelta toimitusjohtajalta Stephen Elopilta odotetaan tässä mielessä paljon.

Matkapuhelinbisnes on herkkä laji, jossa epäonnistunut strategian valinta voi johtaa suuriin vaikeuksiin. Nokian amerikkalainen kilpailija Apple on pistänyt kalliilla älypuhelimillaan jättiläisen lähes maitohapoille.

Nokia aloitti N8-puhelimien toimitukset ennakkotilauksen tehneille eilen. Uutuus on pahasti myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan. Sillä ei kiritä Applen etumatkaa kiinni. Luovuudelle ja mielikuvitukselle on nyt annettava sijansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Talouden rakenteita on viimein remontoitava

Keskusta tarvitsisi heti uuden johtajan

Puhuuko ministeri munakkaan vatkauksesta vai koronasta?

Keskustan alamäki ennakoi hallituksen riitoja

Pihdit voisi pakata fiksumminkin

Mehevää noutopöytää seuraa kitkerä jälkiruoka

Vapauden ilot ja vastuut

Ai, että mikä kansallispuistoihin rinnastettava polkuverkosto Kuopion seudulta näyttäisi löytyvän

Korona ei ole vienyt intoa matkailla kotimaassa

Itä-Suomen vahvuus on korvien välissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.