Luultua yleisempää

Oulun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan allergisten vanhempien lapsilla on jopa kolminkertainen riski sairastua ruoka-aineallergiaan. Tutkimustulos vahvistaa aiemmat epäilyt periytyvyydestä. Uusin tieto on tärkeää ja auttaa perheitä selviytymään yhä paremmin arjessa.

Lasten allergioiden ensimmäisenä ilmenemismuotona on jo pitkään pidetty juuri ruoka-aineallergioita, mutta periytyvyystietoa niistä on saatu vasta nyt. Ylen mukaan tutkimusaineiston muodostivat noin kuusituhatta eteläkarjalaista alle neljävuotiasta lasta. Heidän vanhemmistaan joka kolmas raportoi lapsensa herkistyneen jollekin ruoka-aineelle.

Mitä useampia erilaisia allergioita lapsen vanhemmilla oli, niin sitä todennäköisemmin heidän lapsellaan todetaan ruoka-aineille herkistymistä. Tutkimuksen mukaan kaksinkertaiseksi lasten riskin sairastua nostaa pelkästään se, että toisella vanhemmista on allergiaa.

Tutkijoiden antama tieto on hätkähdyttävä ja herättää paljon ajatuksia kodeissa. Allergiat aiheuttavat monenlaisia ongelmia. Nykyaikana kaupoista saa onneksi paljon allergikoille tarkoitettuja tuotteita. Ne ovat yleensä kalliimpia kuin normaalit elintarvikkeet. Mielenkiintoinen ilmiö on myös se, että lukuisat ihmiset nauttivat esimerkiksi laktoosittomia tuotteita, vaikka heillä ei ole todettu allergiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kun Rautalampi tonttejaan pierulla myi

Jalkapannat hiertävät hallitustaipaleella

Puolueissa on viimein katsottava peiliin

Sisäisen linnakkeen vangit

Seksilakeja kiristettävä pulmista huolimatta

Politiikassa aika on hyvin suhteellista

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Seitsemäs aalto

Poikkeusolot vaikuttavat kuntavaaleihin asti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.