Lyödään Sibeliuksella

Perussuomalaisia ei ole totuttu mieltämään erityisenä kulttuuripuolueena. Kun he nyt ovat kuitenkin ottaneet kantaa myös suomalaisen kulttuurin tilaan ja tulevaisuuteen uudessa vaaliohjelmassaan, on käynyt välittömästi ilmi, että oikeastaan puolueen olisi viisainta pysytellä erossa korkeamman taiteen asioista myös nyt ja vastaisuudessa.

Vaaliohjelmassaan perussuomalaiset ovat ottaneet kulttuurin tukimiehikseen kolme nimeltä mainittua kansallista suurmiestä: taidemaalarit Aksel Gallen-Kallelan ja Albert Edelfeltin sekä säveltäjä Jean Sibeliuksen. He ovat puolueen mielestä osoittaneet, mikä on todellista suomalaista kulttuuria ja valittavat, että tämän päivän suomalaiset eivät saa riittävästi tietoa heidän merkityksestään.

Gallen-Kallelaan, Edelfeltiin ja Sibeliukseen liittyy paljon sitä, mitä me suomalaisuudella ymmärrämme. Mutta puhtaan suomalaisen kansallismielisyyden esimerkkihenkilöiksi he ovat aika kehno valinta. Kaikki kolme suurta olivat myös aikansa suuria kosmopoliitteja. Edelfelt haki maalarinoppinsa suoraan Ranskasta. Gallen-Kallela sai voimakkaita vaikutteita matkallaan Afrikkaan. Entäpä Sibelius, Finlandian ja Karelia-sarjan mestarillinen säveltäjä? Kyllä hän haki oppinsa Keski-Euroopasta ja eri toten sen saksalaiselta kielialueelta.

Ihme, etteivät perussuomalaiset laittaneet listalleen Eino Leinoa, kansallisrunoilijaa. Berliinin ja Rooman koulu ne olivat hänenkin parhaat koulunsa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.