Maakunnissa sama meno

Presidentinvaaleissa vaalipiirinä on koko maa. Sen vuoksi yksittäisissä vaalipiireissä ennen vaaleja tehdyt kannatuskyselyt eivät suoraan anna osviittaa siitä, kuinka vaaleissa lopulta käy.

Mielenkiintoa niillä siitä huolimatta on, koska ne kertovat ehdokkaiden kannatuksesta maan eri osissa. Hyötyä vaalipiirikohtaisista kannatuskyselyistä saattaa olla myös ehdokkaiden kampanjaorganisaatioille, jotka miettivät, minne viime hetkien ponnistukset ennen vaaleja olisi viisasta suunnata.

Savonlinnassa ilmestyvä Itä-Savo ja mikkeliläinen Länsi-Savo julkaisivat perjantaina teettämänsä kannatuskyselyn Etelä-Savosta. Tulokset ovat täysin linjassa tuoreimpien valtakunnallisten kyselyiden kanssa. Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö on ylivoimainen myös Etelä-Savossa 43 prosentin kannatuksella.

Selkeänä kakkosena tulee keskustan ehdokas Paavo Väyrynen (12 prosenttia), joka on jättänyt taakseen perussuomalaisten Timo Soinin (7 prosenttia). Kolmantena on vihreiden Pekka Haavisto. SDP:n Paavo Lipposen kannatus Etelä-Savossa on vaivaiset 4 prosenttia.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on kahden viikon ja yhden päivän kuluttua. Kaksi viikkoa ennen vaaleja julkaistut kannatuskyselyt eivät ole ennusteita vaalin tuloksesta, vaan kertovat tilanteen juuri nyt. Kannattaa muistaa, että vuonna 1994 RKP:n Elisabeth Rehn nosti kannatuksensa 10 prosentista yli 20 prosenttiin juuri vaalien alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.