Maakunnissa sama meno

Presidentinvaaleissa vaalipiirinä on koko maa. Sen vuoksi yksittäisissä vaalipiireissä ennen vaaleja tehdyt kannatuskyselyt eivät suoraan anna osviittaa siitä, kuinka vaaleissa lopulta käy.

Mielenkiintoa niillä siitä huolimatta on, koska ne kertovat ehdokkaiden kannatuksesta maan eri osissa. Hyötyä vaalipiirikohtaisista kannatuskyselyistä saattaa olla myös ehdokkaiden kampanjaorganisaatioille, jotka miettivät, minne viime hetkien ponnistukset ennen vaaleja olisi viisasta suunnata.

Savonlinnassa ilmestyvä Itä-Savo ja mikkeliläinen Länsi-Savo julkaisivat perjantaina teettämänsä kannatuskyselyn Etelä-Savosta. Tulokset ovat täysin linjassa tuoreimpien valtakunnallisten kyselyiden kanssa. Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö on ylivoimainen myös Etelä-Savossa 43 prosentin kannatuksella.

Selkeänä kakkosena tulee keskustan ehdokas Paavo Väyrynen (12 prosenttia), joka on jättänyt taakseen perussuomalaisten Timo Soinin (7 prosenttia). Kolmantena on vihreiden Pekka Haavisto. SDP:n Paavo Lipposen kannatus Etelä-Savossa on vaivaiset 4 prosenttia.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on kahden viikon ja yhden päivän kuluttua. Kaksi viikkoa ennen vaaleja julkaistut kannatuskyselyt eivät ole ennusteita vaalin tuloksesta, vaan kertovat tilanteen juuri nyt. Kannattaa muistaa, että vuonna 1994 RKP:n Elisabeth Rehn nosti kannatuksensa 10 prosentista yli 20 prosenttiin juuri vaalien alla.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.