Maan pelastajan juhlat

Tullineuvos Veikko Vennamon syntymästä tulee tiistaina kuluneeksi sata vuotta. Tapahtumaa juhlistetaan jo tänään Lapinlahden Alapitkällä.

Sotien jälkeisen asutustoiminnan johtaminen teki Vennamosta kuuluisuuden, jolle antoi lopulta tunnustuksen myös vanha vihamies valtioneuvos Johannes Virolainen. Hänen kerrotaan sanoneen, että asutustoiminta pelasti maan. Ellei asutustoiminta olisi onnistunut, korkea työttömyys ja jyrkät toimeentuloerot olisivat voineet aiheuttaa pahoja levottomuuksia.

Pohjoissavolaisille Vennamo on erityisen läheinen virkamies ja poliitikkokin. Evakkoja muutti asutustiloille maakuntaan ja myöhemmin Vennamo asettui Kuopion läänin vaalipiiristä ehdokkaaksi eduskuntaan. Ja tuli myös valituksi.

Vennamon mukaan nimettyjä teitä on Savossa useita ja muistomerkkikin Lapinlahden Alapitkällä.Yksi kuitenkin puuttuu ja se on kunnollinen elämäkerta.

Perussuomalaiset pitävät Vennamoa aatteellisena isänään. Lisäksi vaikuttajana Vennamo oli valtakunnallinen, ei lapinlahtelainen tai savolainen.Siksi aidon elämäkerran kustantaminen olisi heidän tehtävänsä. Se olisi myös todellinen kunnianosoitus Vennamon elämäntyölle ja peräti parempi kuin kömpelöt yritykset rakentaa siloiteltua henkilökulttia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.