Maikkarille jättipotti

Lottoarvonta kiinnostaa suomalaisia. Tämän oivalsivat muutamat valtakunnalliset tiedotusvälineet, jotka tiistaina välittivät suorana lottokansalle tärkeän tiedotustilaisuuden.

Uutinen oli, että lottoarvonta samoin kuin eräiden muiden Veikkauksen rahapelien arvonnat siirtyvät Yleltä MTV3:lle.

Näin kävi, koska Viestintävirasto keväällä kielsi lottoarvontojen lähettämisen Ylellä yleisradiolain vastaisena. Lain mukaan Yle ei saa lähettää mainontaa eikä sponsoroitua ohjelmaa.

Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen iloitsi, että yhtiö löysi hyvän kumppanin. Siinä tuskin oli mitään vaikeuksia. Lottoarvonta on suosittu televisio-ohjelma, josta kaupalliset kanavat suorastaan kilpailivat. Jättipotin sai Maikkari.

Mikä sitten muuttuu? Suurin muutos on, että lottonumerot arvotaan lokakuusta lähtien kello 22:n jälkeen eli noin puolitoista tuntia myöhemmin kuin nyt. Arvontalaitteet ovat entiset, samoin ilmeisesti myös arvontojen valvojat.

Lottoarvonta on monille tärkeä. Tärkeys ei häviä, vaikka arvonta näytetään kansalle Ylen sijasta kaupallisella kanavalla. Eräiden poliitikkojen itku ja raivoaminen on suorastaan lapsellista.

Yleisradiolain noudattamisen tärkein seuraus saattaa olla, että Veikkaus mielletään jatkossa peliyhtiöksi eikä julkiseksi virastoksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.