Maikkarille jättipotti

Lottoarvonta kiinnostaa suomalaisia. Tämän oivalsivat muutamat valtakunnalliset tiedotusvälineet, jotka tiistaina välittivät suorana lottokansalle tärkeän tiedotustilaisuuden.

Uutinen oli, että lottoarvonta samoin kuin eräiden muiden Veikkauksen rahapelien arvonnat siirtyvät Yleltä MTV3:lle.

Näin kävi, koska Viestintävirasto keväällä kielsi lottoarvontojen lähettämisen Ylellä yleisradiolain vastaisena. Lain mukaan Yle ei saa lähettää mainontaa eikä sponsoroitua ohjelmaa.

Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen iloitsi, että yhtiö löysi hyvän kumppanin. Siinä tuskin oli mitään vaikeuksia. Lottoarvonta on suosittu televisio-ohjelma, josta kaupalliset kanavat suorastaan kilpailivat. Jättipotin sai Maikkari.

Mikä sitten muuttuu? Suurin muutos on, että lottonumerot arvotaan lokakuusta lähtien kello 22:n jälkeen eli noin puolitoista tuntia myöhemmin kuin nyt. Arvontalaitteet ovat entiset, samoin ilmeisesti myös arvontojen valvojat.

Lottoarvonta on monille tärkeä. Tärkeys ei häviä, vaikka arvonta näytetään kansalle Ylen sijasta kaupallisella kanavalla. Eräiden poliitikkojen itku ja raivoaminen on suorastaan lapsellista.

Yleisradiolain noudattamisen tärkein seuraus saattaa olla, että Veikkaus mielletään jatkossa peliyhtiöksi eikä julkiseksi virastoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.