Malttia tien päälle

Tämän vuoden joulun menoliikenne käynnistyi perjantaina. Poliisi ja tieviranomaiset uskovat, ettei teillä ole pahoja ruuhkia, koska matkan teko ajoittuu usealle eri päivälle. Sama koskee paluuliikennettä.

Vaikka suuria ruuhkia lienee vähemmän kuin monena muuna jouluna, teillä liikkujien on syytä olla varovaisia. Tärkeää on varata matkan tekoon reilusti aikaa ja säilyttää riittävät etäisyydet toiseen ajoneuvoon. Maltti on valttia aina liikenteessä, mutta erityisesti suurina juhlapyhinä kuten jouluna. Säätiedotus on luvannut lähipäiville Etelä- ja Keski-Suomeen lievää pakkasta. On mahdollista, että teiden pinnat ovat osin jäisiä ja loskaisia.

Polttoaineen hintojen voimakas halpeneminen voi johtaa tieliikenteen kasvuun tänä jouluna. 95-oktaanisen bensiinin hinta on halvimmillaan hieman yli euron. Vastaavasti dieselin hinta on laskenut paikoitellen huomattavasti alle euron.

Paluuliikenteen huiput osunevat joulun jälkeiseen viikonvaihteeseen. Liikenne normalisoitunee heti uudenvuodenpäivän jälkeen. Oman ilmeensä teille tuovat venäläiset autoilijat. Suurin sesonki on vuodenvaihteen molemmin puolin. Yleisestä taloustilanteesta johtuen venäläisiä ei nyt odoteta Suomeen niin paljon kuin aiempina vuosina.

Teillä partioivat perinteiseen tapaan poliisin lisäksi tiepalvelun ihmiset. He auttavat ihmisiä ongelmatilanteissa. Tärkeää on, että teillä liikkujilla on oikeanlainen asenne kanssakulkijaan. Joululiikenne on nimittäin yhteispeliä, jossa jokainen on vastuussa omasta ja toisen tiellä liikkuvan turvallisuudesta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.