Marko Kilven juhlahetki

Kuopiolaisella kirjailijalla Marko Kilvellä oli tiistaina juhlahetki: hän allekirjoitti sopimuksen romaaninsa elokuvaoikeuksista yhdysvaltalaisen yhtiön kanssa.

Hollywoodissa Los Angelesissa toimiva Tapestry Films osti Elävien kirjoissa -romaanin oikeudet. Kirja on sama, josta on jo Suomessa tehty kiitetty Aku Louhimiehen ohjaama elokuva.

Elokuvan tekeminen Hollywoodissa on tarkkaa työtä. Tapestry Filmsin oma käsikirjoittaja työstää Kilven romaanista käsikirjoitusta, mutta se ei vielä takaa, että elokuva todella tehdään. Me luonnollisesti toivomme, että elokuva valmistuu ja se nähdään aikanaan myös Suomessa.

Kilpi on muutamassa vuodessa noussut suomalaisten rikoskirjailijoiden ehdottomaan eturiviin. Kilven vuonna 2009 kirjoittama Kadotetut-romaani oli ehdolla myös Finlandia-palkinnon saajaksi. Se kertoo, että Kilven kirjat ylittävät lajityyppinsä rajat.

Suomalainen rikoskirjallisuus ei ole lyönyt itseään läpi maailmalla samalla tavalla kuin ruotsalainen rikoskirjallisuus on tehnyt. Henning Mankelin ja Stieg Larssonin kirjoja luetaan kaikkialla maailmassa. Molempien ruotsalaisten kirjailijoiden kirjojen myyntiä ovat kasvattaneet elokuvat.

Olisiko kuopiolainen poliisi ensimmäinen suomalainen rikoskirjailija, joka löisi itsensä läpi samalla tavalla?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.