Menestys jatkuu

Iisalmelaisen erikoisajoneuvoja valmistavan Profile Vehicles Oy:n menestystarina sai uusia ulottuvuuksia tällä viikolla. Yhtiö ilmoitti voittaneensa Norjan valtion hankintaorganisaation järjestämän kilpailutuksen. Profile valmistaa Norjan kaikki keskikokoluokan ambulanssit kahden seuraavan vuoden aikana.

Voitto tiukassa kansainvälisessä kilpailussa on erittäin arvokas. Uudet tilaukset mahdollistavat työntekijämäärän lisäämisen yhtiössä. Norja-projektin työllistävä vaikutus ajallisesti kestää vähintään kaksi vuotta. Valmistaja ja tilaaja ovat sopineet myös kahden vuoden optiosta. 200 ambulanssin tilaus tuo Profilelle kansainvälistä näkyvyyttä.

Profile on toimittanut ambulansseja Norjaan jo 1990-luvulta lähtien. Nyt sovittu tilaus todistaa, että norjalaiset ovat tyytyväisiä iisalmelaisyhtiön työn laatuun ja toimitusvarmuuteen. Tuore tilaus ilahduttaa myös Profilen alihankkijoita.

Profile on raivannut tiensä huipulle omalla osaamisellaan. Yhtiö on kestänyt lama-ajat ja panostanut voimakkaasti tuotekehitykseen. Profilen kaltainen yritys on suuri ylpeydenaihe koko Ylä-Savolle.

Valtion ja kuntien säästötoimet ovat suuri haaste Profilen kaltaisille yrityksille. Monet kunnat siirtävät erikoisajoneuvohankintojaan tuonnemmaksi. Profilen pelastus on vienti. Suuri osa yhtiön tuotannosta menee ulkomaille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.