Mestari säväytti

Hiihdon suuri ja pitkään jatkunut dopingoikeudenkäynti lähenee ratkaisuaan Helsingin käräjäoikeudessa. Viimeiset todistajat ovat nyt kertomassa tuomareille oman näkemyksensä, parannettiinko takavuosina huippuhiihtäjien vauhtia valmentajain tieten kielletyillä hormoneilla vai ei.

Syytetyt valmentajat ovat kiistäneet tienneensä mitään, ja yhtä tietämättömiä ovat olleet myös tuonaikaiset ykköshiihtäjät oikeuden edessä. Tällä viikolla puhkaisi kuitenkin vuosituhannen vaihteen ehdoton suomalainen hiihtokuningas Mika Myllylä vaikenemisen muurin ja kertoi puhuneensa epo-hormonista myös valmentajille.

Jos Myllylä säväytti aktiiviaikoinaan suomalaisten tuntoja kansainvälisillä kilpakentillä, niin yhtä säväyttävä oli nyt myös hänen puhelimitse antamansa todistus käräjäoikeudelle. Syytettyjen puolustus koettaa toki kiistää Myllylän puhumiset, mutta julkisessa keskustelussa mestarin sanalla on painoa.

Uskooko oikeus Myllylää vai muita, heitä toisia? Se nähdään, kun tuomio langetetaan joskus heinäkuussa. Olipa oikeuden ratkaisu mikä tahansa, dopingoikeudenkäynti on ollut yksi ikävimpiä seurattavia Suomen viime vuosien rikoshistoriassa. Ryvettyneet sankarit eivät ole kaunista katseltavaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.