Mestari säväytti

Hiihdon suuri ja pitkään jatkunut dopingoikeudenkäynti lähenee ratkaisuaan Helsingin käräjäoikeudessa. Viimeiset todistajat ovat nyt kertomassa tuomareille oman näkemyksensä, parannettiinko takavuosina huippuhiihtäjien vauhtia valmentajain tieten kielletyillä hormoneilla vai ei.

Syytetyt valmentajat ovat kiistäneet tienneensä mitään, ja yhtä tietämättömiä ovat olleet myös tuonaikaiset ykköshiihtäjät oikeuden edessä. Tällä viikolla puhkaisi kuitenkin vuosituhannen vaihteen ehdoton suomalainen hiihtokuningas Mika Myllylä vaikenemisen muurin ja kertoi puhuneensa epo-hormonista myös valmentajille.

Jos Myllylä säväytti aktiiviaikoinaan suomalaisten tuntoja kansainvälisillä kilpakentillä, niin yhtä säväyttävä oli nyt myös hänen puhelimitse antamansa todistus käräjäoikeudelle. Syytettyjen puolustus koettaa toki kiistää Myllylän puhumiset, mutta julkisessa keskustelussa mestarin sanalla on painoa.

Uskooko oikeus Myllylää vai muita, heitä toisia? Se nähdään, kun tuomio langetetaan joskus heinäkuussa. Olipa oikeuden ratkaisu mikä tahansa, dopingoikeudenkäynti on ollut yksi ikävimpiä seurattavia Suomen viime vuosien rikoshistoriassa. Ryvettyneet sankarit eivät ole kaunista katseltavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yksilökeskeisyys luomyös yksinäisyyttä

Aika ei ollutvielä kypsä hyönteisruualle

Mitä olikaan musta hiili?

Maanantaina on hyvät mahdollisuudet tuhlata veronkorotukset

Naton haasteena muuttaa määrärahat laaduksi

Työehtojen sovittelu on entistä vaikeampaa

Lyhyt kaava

Luottamus on kivijalka

Politiikassa on hyvä muistaa käytöstavat

Tullin ansiosta netistä tuli turvaton huumekauppiaille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.