Mestaruus Kuopioon

Jääkiekkokausi Kuopiossa päättyi upeaan A-nuorten SM-finaaliin lauantaina. Yli 5 000 katselijaa oli todistamassa, kun kotijoukkue KalPa vei historiansa ensimmäiset kultamitalit.

Mestaruus oli suurta herkkua koko KalPan seuraorganisaatiolle. Voitto oli tärkeä myös yleisölle, joka eli täysillä joukkueen mukana mitalipeleissä. Ihmiset osoittivat samalla, että menestyksen myötä katsomot täyttyvät. Tunnelma jäähallissa oli huikea ja ikimuistettava.

KalPa ansaitsi mestaruuden taitavan ja leveän pelaajamateriaalinsa vuoksi. Lahjakkaat nuoret ovat seuran tulevaisuuden kannalta oleellisen tärkeitä. Nyt valtaosalla on sopimus vähintään ensi kaudeksi. Osa nuorista pelasi seuran liigamiehistössä tällä kaudella. A-nuorten mitalipelien perusteella junioreille voi ennustaa hienoa peliuraa aikuisten sarjoissa.

A-nuorten mestaruus huomataan muuallakin kuin Pohjois-Savossa. Monet pelaaja-agentit ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa kuopiolaisiin lahjakkuuksiin. Ehkäpä tästä ikäluokasta nousee maailmanluokan tähtiä Olli Jokisen, Sami Kapasen ja Kimmo Timosen viitoittamalle tielle.

KalPan johto on tehnyt huhtikuussa päättyvällä liigakaudella viisaita päätöksiä. Selkeä muutos edelliskausiin verrattuna on, että liigajoukkueen runko vahvistuksineen on koossa, kun liigan loppuottelut huhtikuussa ovat ohi. Useina aikaisempina vuosina joukkueen lopullinen koostumus on selvinnyt vasta kauden kynnyksellä tai pelien jo alettua.

Tähän mennessä julkistetut uudet pelaajanimet antavat savolaiselle jääkiekkokansalle uutta uskoa. Näyttää siltä, että KalPa taistelee tosissaan play off -paikoista ensi kaudella. Toivottavasti näin myös käy. Kuopiossa ja sitä ympäröivässä maakunnassa on nimittäin tilaus jääkiekolle.

KalPan ilme on nyt hyvin myönteinen. Nuorten kulta tuli kuin tilauksesta. Seuran johto osaa varmasti hyödyntää buumin. Silloin myös yhä useampi yhteistyökumppani haluaa olla menestyksessä mukana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.