Mestaruus Kuopioon

Jääkiekkokausi Kuopiossa päättyi upeaan A-nuorten SM-finaaliin lauantaina. Yli 5 000 katselijaa oli todistamassa, kun kotijoukkue KalPa vei historiansa ensimmäiset kultamitalit.

Mestaruus oli suurta herkkua koko KalPan seuraorganisaatiolle. Voitto oli tärkeä myös yleisölle, joka eli täysillä joukkueen mukana mitalipeleissä. Ihmiset osoittivat samalla, että menestyksen myötä katsomot täyttyvät. Tunnelma jäähallissa oli huikea ja ikimuistettava.

KalPa ansaitsi mestaruuden taitavan ja leveän pelaajamateriaalinsa vuoksi. Lahjakkaat nuoret ovat seuran tulevaisuuden kannalta oleellisen tärkeitä. Nyt valtaosalla on sopimus vähintään ensi kaudeksi. Osa nuorista pelasi seuran liigamiehistössä tällä kaudella. A-nuorten mitalipelien perusteella junioreille voi ennustaa hienoa peliuraa aikuisten sarjoissa.

A-nuorten mestaruus huomataan muuallakin kuin Pohjois-Savossa. Monet pelaaja-agentit ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa kuopiolaisiin lahjakkuuksiin. Ehkäpä tästä ikäluokasta nousee maailmanluokan tähtiä Olli Jokisen, Sami Kapasen ja Kimmo Timosen viitoittamalle tielle.

KalPan johto on tehnyt huhtikuussa päättyvällä liigakaudella viisaita päätöksiä. Selkeä muutos edelliskausiin verrattuna on, että liigajoukkueen runko vahvistuksineen on koossa, kun liigan loppuottelut huhtikuussa ovat ohi. Useina aikaisempina vuosina joukkueen lopullinen koostumus on selvinnyt vasta kauden kynnyksellä tai pelien jo alettua.

Tähän mennessä julkistetut uudet pelaajanimet antavat savolaiselle jääkiekkokansalle uutta uskoa. Näyttää siltä, että KalPa taistelee tosissaan play off -paikoista ensi kaudella. Toivottavasti näin myös käy. Kuopiossa ja sitä ympäröivässä maakunnassa on nimittäin tilaus jääkiekolle.

KalPan ilme on nyt hyvin myönteinen. Nuorten kulta tuli kuin tilauksesta. Seuran johto osaa varmasti hyödyntää buumin. Silloin myös yhä useampi yhteistyökumppani haluaa olla menestyksessä mukana.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.