Mieluummin hiljaa

Kevään tulo näkyy ja tuntuu liikenteessä hyvin eri tavoin. Rautateillä junien nopeuksia pudotetaan kelirikon vuoksi niin roimasti, että matka-ajat voivat venyä esimerkiksi Savon heikompikuntoisilla radoilla jopa tunnin verran. Maanteillä sen sijaan lumen lähtö panee autoilijat painamaan iloisesti kaasujalkaa niin, että ylinopeudet ovat hyvin yleisiä.

Raideliikenteen hidastaminen ei anna hyvää kuvaa Suomen liikenneverkon kokonaiskunnosta, infrastruktuurista. Junien nopeuksien pudottaminen on siitä huolimatta perusteltua ja järkevää, koska turvallisuus on kuitenkin ensisijaista vauhdin rinnalla. Parempi ehtiä perille ilman haavereita kuin ei lainkaan.

Keväthuumaan ei ole periaatteessa vara myöskään maanteillä. Keväinen sää on oikukas, ja keli voi muuttua näin hyvinkin nopeasti. Kesärenkaat ovat talvirenkaita miellyttävämpiä ajossa. Aina pitäisi kuitenkin muistaa, että Suomi on etelä-pohjoissuunnassa pitkä maa. Jos tiet ovat sulat ja ruoho vihertää etelässä, niin pohjoisessa on vielä viikkoja sen jälkeen täysi talvi.

Peltipoliisit ovat osaltaan rauhoittaneet tieliikennettä - yhdellä silmällään tunteettomasti liikennettä tarkkailevaa tolppaa lähestyttäessä. Tolppien väleistä on tullut valitettavasti monille kiritaipaleita, joilla pakollisesta hiljentämisestä aiheutuneet sekunnin kymmenykset kurotaan kiinni seurauksista välittämättä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.