Miestä ei saa unohtaa

Hallitus hyväksyi kuluneella viikolla selonteon sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Selonteon tärkein viesti on, että kaikkea yhteiskunnallista toimintaa ja yhteiskunnallisia ratkaisuja pitäisi tarkastella tasa-arvon näkökulmasta.

Vaikka Suomea kansainvälisesti pidetään tasa-arvon mallimaana, eivät asiat meilläkään vielä ole sillä tolalla kuin ne voisivat olla. Esimerkiksi työelämässä naisten ja miesten väliset palkkaerot ovat hivenen pienentyneet, mutta vain hivenen. Eroa kurotaan umpeen liian hitaasti.

Tärkeää olisi myös, että isien perhevapaiden käyttöä voitaisiin selvästi nykyisestä lisätä. Perhevapaista aiheutuvat kulut ovat naisvaltaisilla aloilla suuret, mikä ei tasa-arvon näkökulmasta ole oikein.

Ongelmaa olisi hyvä lähestyä myös toisesta suunnasta: isille pitäisi käytännössä antaa tasavertaiset mahdollisuudet osallistua lasten hoitamiseen. Laki on jo sukupuolineutraali, mutta käytännössä äidit edelleen käyttävät valtaosan perhevapaista. Isät jäävät monissa perheissä näkymättömiksi.

Toivottavasti tätäkin asiaa käsitellään Kuopiossa tänään järjestettävässä tapahtumassa, jonka odotetaan kokoavan Kuopio-halliin tuhansia miehiä. Kyse on kristillisestä tapahtumasta, jonka otsikko on juuri "Näkymätön mies".

Todennäköisesti kenraali Gustav Hägglund, varapuhemies Seppo Kääriäinen ja jääkiekon monitoimija Hannu Kapanen osaavat oikealla tavalla kertoa, miten tärkeä rooli miehillä ja isillä on perheissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kansalle urheiluhuveja vastuullisesti

Lain ja valvonnan puutteet mahdollistavat riiston

Seitsemäs aalto

Poikkeusolot vaikuttavat kuntavaaleihin asti

Seitsemäs aalto on suurin

Onneksi meistä ei ole marjanpoimijoiksi

Lähimatkailu korvaa tapahtumien puutetta

Professorikato uhkaa tutkimuksen laatua

Vieraat termit eivät saa olla sumuverho

Talous pakottaa kunnat uudistamaan toimintaansa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.