Miestä ei saa unohtaa

Hallitus hyväksyi kuluneella viikolla selonteon sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Selonteon tärkein viesti on, että kaikkea yhteiskunnallista toimintaa ja yhteiskunnallisia ratkaisuja pitäisi tarkastella tasa-arvon näkökulmasta.

Vaikka Suomea kansainvälisesti pidetään tasa-arvon mallimaana, eivät asiat meilläkään vielä ole sillä tolalla kuin ne voisivat olla. Esimerkiksi työelämässä naisten ja miesten väliset palkkaerot ovat hivenen pienentyneet, mutta vain hivenen. Eroa kurotaan umpeen liian hitaasti.

Tärkeää olisi myös, että isien perhevapaiden käyttöä voitaisiin selvästi nykyisestä lisätä. Perhevapaista aiheutuvat kulut ovat naisvaltaisilla aloilla suuret, mikä ei tasa-arvon näkökulmasta ole oikein.

Ongelmaa olisi hyvä lähestyä myös toisesta suunnasta: isille pitäisi käytännössä antaa tasavertaiset mahdollisuudet osallistua lasten hoitamiseen. Laki on jo sukupuolineutraali, mutta käytännössä äidit edelleen käyttävät valtaosan perhevapaista. Isät jäävät monissa perheissä näkymättömiksi.

Toivottavasti tätäkin asiaa käsitellään Kuopiossa tänään järjestettävässä tapahtumassa, jonka odotetaan kokoavan Kuopio-halliin tuhansia miehiä. Kyse on kristillisestä tapahtumasta, jonka otsikko on juuri "Näkymätön mies".

Todennäköisesti kenraali Gustav Hägglund, varapuhemies Seppo Kääriäinen ja jääkiekon monitoimija Hannu Kapanen osaavat oikealla tavalla kertoa, miten tärkeä rooli miehillä ja isillä on perheissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.