Miksi vetkutellaan?

Eduskunnan puhemies Ben Zyskowicz (kok.) haluaisi kieltää tupakoinnin eduskuntatalossa ja sen portailla isojen pilareiden kupeessa (HS 6.5.). Hän otti asian esille eduskunnan hallintoasioista päättävässä kansliatoimikunnan valmistelevassa kokouksessa viime perjantaina.

Puhemiehen mukaan savuttomuuden valmistelu on jo käynnissä. Hänen mielestään eduskunnasta pitää pitkällä tähtäimellä saada täysin savuton työpaikka. Zyskowicz on puhemiehenä lyhyen aikaa, joten tupakkakiellon valmistelemisen vahtiminen jää hänen seuraajalleen.

Zyskowicz on hyvällä asialla. Eduskunta on säätänyt tupakkalain ja kansanedustajalaitoksen tulisikin itse näyttää kansalaisille esimerkkiä. Eduskunnassa on kuitenkin niin pinttyneet tupakointiperinteet, etteivät uudet käytännöt toteutune pikaisella aikataululla.

Zyskowicz muistuttaa, että lainsäädännössä puhutaan savuttomuudesta julkisilla paikoilla vuoteen 2040 mennessä. Eduskuntatalo on kansainvälisestikin ottaen yksi Suomen näkyvimmistä paikoista. Siksi tupakoinnin kieltäminen siellä olisi toteutettava nopeasti. Miksi uudistuksen voimaan saattamisessa on vetkuteltu näin pitkään?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.