Miljoona tuottaa stipendejä

Vesannon 2300 asukkaan kunta varmisti toissa kesänä, että vesantolaisilla säilyy jotakin ihan omaa, vaikka rajat ryskyisivätkin aivan toisenlaisiksi. Kunta perusti Vesannon kehittämissäätiön ja valitsi sen hallitukseen viisi jäsentä.

Jatkossa kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentä. Kolmen muun jäsenen valinnasta päättää hallitus itse. Järjestelyllä on ollut tarkoitus varmistaa se, ettei kunnanhallitus voi valita enemmistöä säätiön hallitukseen vallatakseen säätiön.

Nyt säätiöllä on varallisuutta pyörein luvuin noin miljoona euroa. Osa varoista on asuntoja ja metsiä. Vuotuinen tuotto-odotus on 30000 euroa.

Säätiö jakaa Tri Huttusen ja opettajien Aili ja Väinö Strandmanin opintorahastoista myönnettäviä apurahoja sekä Vesannon Juhlarahastosta myönnettäviä apurahoja. Niitä saavat enintään 29-vuotiaat vesantolaiset nuoret ammattiin johtavaa opiskelua varten. Tukea irtoaa myös 16–25-vuotiaiden vesantolaisnuorten opintomatkoihin.

Mikäs siinä. On hyvä, että nuorten opiskeluja tuetaan säätiöstä. Muutoin tuet saattavat jäädä vähiin, oli Vesannon kohtalo itsenäisyys tai kuntaliitos osaksi Nilakan kuntaa tai jotakin muuta.

Arveluttavaa säätiössä on epädemokraattinen päätöksenteko. Arveluttavuutta vähentäisi läpinäkyvä toiminta ja avoin tiedotuspolitiikka.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Hyvä vihollinen

Eläkeläisköyhyyttä voisi torjua lääkekorvauksilla

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.