Miljoona tuottaa stipendejä

Vesannon 2300 asukkaan kunta varmisti toissa kesänä, että vesantolaisilla säilyy jotakin ihan omaa, vaikka rajat ryskyisivätkin aivan toisenlaisiksi. Kunta perusti Vesannon kehittämissäätiön ja valitsi sen hallitukseen viisi jäsentä.

Jatkossa kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentä. Kolmen muun jäsenen valinnasta päättää hallitus itse. Järjestelyllä on ollut tarkoitus varmistaa se, ettei kunnanhallitus voi valita enemmistöä säätiön hallitukseen vallatakseen säätiön.

Nyt säätiöllä on varallisuutta pyörein luvuin noin miljoona euroa. Osa varoista on asuntoja ja metsiä. Vuotuinen tuotto-odotus on 30000 euroa.

Säätiö jakaa Tri Huttusen ja opettajien Aili ja Väinö Strandmanin opintorahastoista myönnettäviä apurahoja sekä Vesannon Juhlarahastosta myönnettäviä apurahoja. Niitä saavat enintään 29-vuotiaat vesantolaiset nuoret ammattiin johtavaa opiskelua varten. Tukea irtoaa myös 16–25-vuotiaiden vesantolaisnuorten opintomatkoihin.

Mikäs siinä. On hyvä, että nuorten opiskeluja tuetaan säätiöstä. Muutoin tuet saattavat jäädä vähiin, oli Vesannon kohtalo itsenäisyys tai kuntaliitos osaksi Nilakan kuntaa tai jotakin muuta.

Arveluttavaa säätiössä on epädemokraattinen päätöksenteko. Arveluttavuutta vähentäisi läpinäkyvä toiminta ja avoin tiedotuspolitiikka.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.