Minuuttipeliä kiskoilla

Savon molemmat maakuntaliitot ovat olleet ajamassa nopeaa junayhteyttä Pietariin ja asettaneet sen jopa tärkeysjärjestyksessä Mikkelin-Lahden-oikoradan edelle.

Nyt tuo nopea yhteys on avautumassa Kouvolan kautta, mutta mikä on VR:n kiitos? Pietariin menevä superjuna Allegro porhaltaa Kouvolasta matkaan savolaisten silmien edessä, kun aikataulut on laadittu toisten ehdoilla.

Länsi-Savo-lehden selvityksen mukaan Pietarin juna lähtee vain minuutin kuluttua siitä, kun Mikkelin suunnasta tuleva juna saapuu Kouvolaan, ja siinä ajassa ei sukkelinkaan ehdi hyppäämään junasta toiseen. Sama savolaisia sorsiva minuuttipeli toistuu myös toiseen suuntaan. Juna Kouvolasta Savon suuntaan lähtee kolmea minuuttia ennen Pietarin junan saapumista asemalle.

Savolaisille tämä VR:n aikataulukikkailu merkitsee tuntien odotusta. Jos Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakuntaliitot ovat olleet vauhdittamassa Pietarin junia, niin työ ei näköjään loppunut siihen, vaan on aloitettava taas uusi lobbaus aikatauluista. Junien kulkuajat eivät voi olla niin kiveen hakattuja, etteikö niihin voisi tehdä edes muutamien minuuttien muutoksia palvelun parantamiseksi.

Alustavasti VR:ltä on jo kysyttykin aikataulujen järkevöittämisestä. Yhtiö on antanut ymmärtää, että se mahdotonta ja sysännyt vastuun Venäjän rautateille. Se on huono peruste, sillä toki Savonradalla liikkuu myös venäläisiä, jotka kärsivät aikataulujen kehnoudesta yhtä lailla kuin savolaiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kulmuni on köysissä

Viitostie parantuu sumppu kerrallaan

Vain hyvien ominaisuuksien haluaisi periytyvän, mutta se ei mene niin

Helppoja keinoja tulisi käyttää ennen vaikeita

Vakoojia ja populaarikulttuuria

Räjähdyksestä katastrofi kovaonniselle Libanonille

Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.