Mittava projekti

Suomi hankkii Nato-yhteensopivan ilmatorjuntaohjusjärjestelmän. Samassa yhteydessä armeija uusii tutkajärjestelmän. Niiden yhteishinta on reilut 520 miljoonaa euroa. Ensi vaalikaudella ohjuksia hankitaan lisää 120 miljoonalla eurolla. Hankinta on kallis ja suurin sitten Hornet-kaupan.

Hornetit hankittiin Yhdysvalloista Suomeen vastakauppaperiaatteella. Projekti oli mittava ja se toteutui ajoittaisista vaikeuksista huolimatta hyvin. Armeija hankkii ilmatorjuntaohjusjärjestelmän samalla periaatteella. Vastakaupat kattavat koko hankintahinnan.

Vastakauppatoiminnassa on mahdollista syntyä uusia, kestäviä vientiväyliä. Kaikki mahdollisuudet on käytettävä hyväksi etenkin nyt, kun globaalin taloustaantuman vuoksi Suomenkin vientiteollisuus on suurissa vaikeuksissa.

Suomaiselle veronmaksajalle ilmapuolustusjärjestelmän uusiminen ei tule yllätyksenä, sillä eduskunta on hyväksynyt hankkeelle jo aiemmin 700 miljoonan euron tilausvarauksen. Varsinkin poliittinen oppositio kritisoi kannanotoissaan hanketta. Se ei kuulemma sovi sen arvomaailmaan. Historia on osoittanut, että itsenäisellä Suomella pitää olla uskottava puolustus. Nykyaikainen ilmatorjuntaohjus- ja tutkajärjestelmä on oleellinen osa sitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.