Monipuolista tarjontaa

Asuntotuotanto on päässyt jälleen hyvään vauhtiin Kuopiossa. Viime kesän asuntomessut pitivät rakentamista yllä, ja kesän jälkeen hyvä suuntaus on jatkunut. Esimerkiksi Pappilanmäen alueella omistusasuntojen rakentaminen alkaa ensi keväänä (SS 18.10).

Pappilanmäen isoimmat projektit viivästyivät osittain talouslaman vuoksi. Lisäksi alueen kohteet ovat olleet haasteellisia toteuttaa. Mielenkiinto Pappilanmäkeä kohtaan on kasvanut merkittävästi, ja asiakkaiden yhteydenottoja tulee lähes päivittäin. Pappilanmäki on kiinnostava alue hyvällä paikalla.

Kuopion asuntorakentaminen nousi valtakunnalliseen julkisuuteen kesän asuntomessujen aikana. Messualue ja siellä toteutetut ratkaisut saivat paljon myönteistä julkisuutta. Ihmiset ihastelivat kaupungin tapaa toteuttaa rantarakentamista. Järvenrantatontteja riittää Kuopiossa poikkeuksellisen paljon.

Myönteistä on myös asuntotuotannon viriäminen ruutukaava-alueella. Mielenkiintoisia kohteita on joko rakenteilla tai suunnitteilla runsaasti. Hyvää Kuopion asuntorakentamisessa on se, että vaihtoehtoja riittää runsaasti.

Omistusasuntojen lisäksi Kuopion on huolehdittava, että vuokra-asuntoja on tarjolla riittävästi. Hyvä uutinen on, että vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma rakennuttaa Pappilanmäelle yli 30 vuokra-asuntoa ensi vuonna.

Monipuolinen ja laadukas asuntotarjonta on tärkeä osatekijä paikkakunnalla, joka aktiivisesti houkuttelee uusia asukkaita. Kuopiolla on nyt poikkeuksellisen hyvät eväät asuntotuotantonsa kehittämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.