Monopolit saavat jatkaa

Kolme suomalaista rahapeliyhtiötä huoahti keskiviikkona helpotuksesta: Fintoto, Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus säilyttävät monopolinsa.

Tämä varmistui, kun EU-komissio päätti, että Suomen uudet rahapelilait ovat linjassa EU-oikeuden kanssa. Komissio kertoi, että se lopettaa oikeustoimet Suomea vastaan.

Komissio ryhtyi tutkimaan Suomen rahapelimonopoleja vuonna 2006, jolloin se käynnisti rikkomusmenettelyn urheiluvedonlyönnin tarjonnasta ja markkinoinnista. Komission tutkinta pakotti Suomen tarkentamaan rahapelin järjestämistä koskevaa lainsäädäntöä.

Uudet lait tulivat voimaan viime vuoden alussa. Ne muun muassa tiukentavat mainontaa koskevia säädöksiä. Komission mukaan Suomella on nyt keinot valvoa tehokkaasti rahapelimonopolin toimintaa.

Komission ratkaisu oli odotettu sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti syyskuussa hyväksyi mietinnön, joka vahvisti kansallista päätöksentekovaltaa rahapeliasioissa. Kun parlamentti keskusteli mietinnöstä, muutamat europarlamentaarikot pitivät Suomea esimerkkinä hyvin toimivasta järjestelmästä.

Suomessa rahapelien tuotto ohjataan liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuoriso- sekä sosiaali- ja terveystyön tukemiseen. Tuottoja saavat ovat pelänneet, että monopolin murtuminen olisi vaikeuttanut toiminnan rahoittamista. Enää ei tarvitse pelätä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.