Monopolit saavat jatkaa

Kolme suomalaista rahapeliyhtiötä huoahti keskiviikkona helpotuksesta: Fintoto, Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus säilyttävät monopolinsa.

Tämä varmistui, kun EU-komissio päätti, että Suomen uudet rahapelilait ovat linjassa EU-oikeuden kanssa. Komissio kertoi, että se lopettaa oikeustoimet Suomea vastaan.

Komissio ryhtyi tutkimaan Suomen rahapelimonopoleja vuonna 2006, jolloin se käynnisti rikkomusmenettelyn urheiluvedonlyönnin tarjonnasta ja markkinoinnista. Komission tutkinta pakotti Suomen tarkentamaan rahapelin järjestämistä koskevaa lainsäädäntöä.

Uudet lait tulivat voimaan viime vuoden alussa. Ne muun muassa tiukentavat mainontaa koskevia säädöksiä. Komission mukaan Suomella on nyt keinot valvoa tehokkaasti rahapelimonopolin toimintaa.

Komission ratkaisu oli odotettu sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti syyskuussa hyväksyi mietinnön, joka vahvisti kansallista päätöksentekovaltaa rahapeliasioissa. Kun parlamentti keskusteli mietinnöstä, muutamat europarlamentaarikot pitivät Suomea esimerkkinä hyvin toimivasta järjestelmästä.

Suomessa rahapelien tuotto ohjataan liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuoriso- sekä sosiaali- ja terveystyön tukemiseen. Tuottoja saavat ovat pelänneet, että monopolin murtuminen olisi vaikeuttanut toiminnan rahoittamista. Enää ei tarvitse pelätä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.