Moottoritien oltava kunnossa

Vähälumisen talven seurauksena Viitostiehen on syntynyt vaarallisen syviä uria erityisesti Kuopion kohdalla, kun nastarenkaat ovat päässeet jyrsimään sulaa tietä tavanomaista pidemmän aikaa.

Pohjois-Savon ely-keskuksen ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen arvioi (Savon Sanomat 7.4.), että leudon talven lisäksi syvät urat ovat seurausta siitä, että edellisestä päällystystyöstä on kulunut niin pitkä aika.

Asian eteen on tehty sen verran, että tienvarressa on urista varoittavia liikennemerkkejä. Tiikkainen myös lupaa, että kulumat päällystetään tulevan kesän aikana.

Varoitusmerkit eivät riitä. Tielle on saatava nopeusrajoitus välittömästi. Kuivan kevään ansiosta vesiliirto-onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty. On kuitenkin pelättävissä, että runsaiden sateiden sattuessa onnettomuuden uhka on erittäin suuri satasen vauhdissa.

Viitostie on itäisen Suomen pääväylä, jonka on oltava kaikkina vuodenaikoina priimakunnossa.

Kyse on paitsi turvallisuudesta myös säästöistä.

Maanrakennustöiden asiantuntijat ja tientekijät tietävät, että tieremontti on sitä kalliimpi mitä huonompaan kuntoon tie päästetään. Toisin sanoen tämän päivän juustohöyläsäästö on huomisen jättikulu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.