Muiden apu on tarpeen

Jokaisen maahanmuuttoa vastustavan suomalaisen pitäisi tutustua Tilastokeskuksen tuoreeseen väestöennusteeseen. Se kertoo karulla tavalla, että nykyistä hyvinvoinnin tasoa ei Suomessa kyetä säilyttämään ilman maahanmuuton kasvua.

Ilman maahanmuuttoa Suomen työikäinen väestö supistuu reilusti yli puolella miljoonalla jo seuraavan sukupolven aikana. Tällä hetkellä Suomessa on alle 15-vuotiaita vähemmän kuin kertaakaan yli 100 vuoteen. Se vaikuttaa vääjäämättä syntyvyyteen ja työikäisten suomalaisten määrään lähivuosikymmeninä.

Rajuimmillaan väestörakenteen muutos on seuraavan parinkymmenen vuoden aikana.

Vuosisadan puolivälissä suomalaisia on Tilastokeskuksen laskujen mukaan kuitenkin 6,1 miljoonaa eli yli 700000 enemmän kuin nyt. Näin käy kuitenkin vain siinä tapauksessa, että maahanmuutto jatkuu viime vuonna koettua ennätystahtia.

Kun väkiluku kasvaa ja työikäisten määrä vähenee, on edessä vaikea yhtälö. Sitä ei voi ratkaista ilman, että maahanmuuttoa suunnitelmallisesti lisätään. Toinen vaihtoehto on, että hyvinvointiyhteiskunnan rakenteita on pakko keventää.

Maahanmuuttajia tarvitaan erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa, jossa muutos on muuta maata nopeampaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.