Mukavia uutisia Bastukärristä

S-ryhmän uusi logistiikkakeskus Pohjois-Sipoon Bastukärrissä saa runkonsa savolaisilta betoniosaajilta. Lujabetoni tekee betonielementeistä suuren osan Hämeenlinnassa ja Taavetissa. Töitä voi siirtyä myös Siilinjärvelle. Betonimestarit puolestaan kaavailee, että jopa puolet sen urakasta tehdään Iisalmen tehtailla. Toinen elementtitehdas on Nastolassa.

Yhteensä yli 40 miljoonan euron urakan ilouutinen antaa yritysten tuotantoyksiköille kaivattua peruskuormaa: rakennustyöt alkavat tänä kesänä ja kestävät syksyyn 2018 saakka. Logistiikkakeskus on yli kaksi kertaa suurempi rakennus kuin Kuopion Matkuksen kauppakeskus kokonaisuudessaan.

S-ryhmä rymistelee nyt voimakkaasti. Pankkitoiminta laajenee, oma kiinteistönvälitys on suunnitteilla ja samaan aikaan investointitahti päivittäistavarakaupassa pysyy korkealla tasolla. Myös maakuntatasolla vihreän kortin voima näkyy. Iisalmen uusi Prisma avaa ovensa heinäkuussa. 19 miljoonan euron urakka jatkuu vanhan Prisman purkutöillä ja toisen vaiheen rakentamisella.

S-ryhmän investointien ajoitusta on syytä kiittää. Rakentaminen laman keskellä on edullista rakennuttajalle, mutta myös rakentajille. Juuri nyt etenkin rakennusalalla kaivataan töitä, jotka antavat lupauksen tulevaisuudesta: ei rakentaminen tähän lamaan lopu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.