Mukavia uutisia Bastukärristä

S-ryhmän uusi logistiikkakeskus Pohjois-Sipoon Bastukärrissä saa runkonsa savolaisilta betoniosaajilta. Lujabetoni tekee betonielementeistä suuren osan Hämeenlinnassa ja Taavetissa. Töitä voi siirtyä myös Siilinjärvelle. Betonimestarit puolestaan kaavailee, että jopa puolet sen urakasta tehdään Iisalmen tehtailla. Toinen elementtitehdas on Nastolassa.

Yhteensä yli 40 miljoonan euron urakan ilouutinen antaa yritysten tuotantoyksiköille kaivattua peruskuormaa: rakennustyöt alkavat tänä kesänä ja kestävät syksyyn 2018 saakka. Logistiikkakeskus on yli kaksi kertaa suurempi rakennus kuin Kuopion Matkuksen kauppakeskus kokonaisuudessaan.

S-ryhmä rymistelee nyt voimakkaasti. Pankkitoiminta laajenee, oma kiinteistönvälitys on suunnitteilla ja samaan aikaan investointitahti päivittäistavarakaupassa pysyy korkealla tasolla. Myös maakuntatasolla vihreän kortin voima näkyy. Iisalmen uusi Prisma avaa ovensa heinäkuussa. 19 miljoonan euron urakka jatkuu vanhan Prisman purkutöillä ja toisen vaiheen rakentamisella.

S-ryhmän investointien ajoitusta on syytä kiittää. Rakentaminen laman keskellä on edullista rakennuttajalle, mutta myös rakentajille. Juuri nyt etenkin rakennusalalla kaivataan töitä, jotka antavat lupauksen tulevaisuudesta: ei rakentaminen tähän lamaan lopu.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.