Muutokset jäivät pieniksi

Lukion kiistelty tuntijakouudistus typistyi lopulta varsin maltilliseksi, kun vain fysiikan kurssitarjonta vähenee. Pakollisten kurssien määrissä tuli muutoksia. Uskonto, maantiede ja historia menettävät kukin yhden pakollisen kurssin. Filosofia ja yhteiskuntaoppi saavat kumpikin yhden pakollisen kurssin lisää.

Pakollisten kurssien määrä vaikuttaa vähitellen ja väistämättä opetuksen määrään. Siinä mielessä uskonnon pakollisen kurssin vähentämistä on aihetta kummastella näinä aikoina, kun uskontotiedon merkitys jatkuvasti kasvaa. Uskontotieto tarjoaa monialaisen näkökulman maailmaan. Se tarjoaa tietoa yhteiskunnista, antaa näkemystä talouteen ja selittää historian tapahtumia. Kun se on vielä osa kulttuuria kaikkialla maailmassa, sopii kysyä, olisiko jostakin vähäpätöisemmästä aineesta voinut nipistää pakollisuutta pois.

Matematiikan yhteinen ensimmäinen kurssi on todella hyvä idea. Vasta sen jälkeen oppilaan pitää valita, jatkaako lyhyen vai pitkän matematiikan opintoja. On oletettavaa, että tähän saakka moni oppilas on valinnut lyhyen matematiikan kepein perustein, vaikka luontaisia edellytyksiä olisi ollut myös pitkän matematiikan suorittamiseen.

Nyt kun tuntijako on selvillä, on aika huolehtia siitä, että lukiokoulutuksen taso säilyy rahoitusleikkausten keskellä ja lukioverkon harvetessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.